Uitreiking prijs Duurzaamste huis Drenthe 2018!


Duurzame huizenroute 3 en 10 november 2018

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra van de provincie Drenthe en wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden hebben zaterdag 3 november de winnaars van de publieksverkiezing Duurzaamste huis van Drenthe 2018, Huub Onland en Stieneke Lucassen uit Meppen, in het zonnetje gezet. Dit gebeurde tijdens de eerste dag van de jaarlijkse Nationale Duurzame Huizen Route.

Twaalf huiseigenaren in de provincie Drenthe deden de afgelopen maand mee met de publieksverkiezing. Hun duurzame woningen zijn stuk voor stuk inspirerende voorbeelden. Na een spannende strijd koos het publiek Huub Onland en Stieneke Lucassen als de gelukkige winnaars. Eigenhandig bouwden zij in 2012 hun duurzame woning door het gebruik van milieuvriendelijke en hergebruikte materialen. De woning is off-grid (compleet zelfvoorzienend) en daarmee een heel mooi voorbeeld voor anderen. Hun huis maakt nu kans op de titel: ‘Duurzaamste huis van Nederland 2018’!

Inspiratie

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra feliciteerde de winnaars en overhandigde een waardecheque namens de Nationale Duurzame Huizenroute.

Het is mooi om te zien hoe deze mensen hun woning duurzaam hebben gebouwd en openstellen voor publiek. Woningeigenaren krijgen tijdens de huizenroute de gelegenheid om zelf hun verhaal te vertellen waardoor anderen geïnspireerd raken. Mensen hebben behoefte aan voorbeelden en ervaringen van anderen voordat ze zelf gaan investeren. Door inspiratie op te doen en tips te krijgen gaan mensen sneller aan de slag, en dat is nodig om Drenthe duurzaam te maken.

Wethouder Jeroen Huizing:

Wat een mooie prestatie dat het duurzaamste huis van Drenthe in de gemeente Coevorden staat. En misschien straks ook wel het duurzaamste huis van Nederland is! Ik hoop dat veel inwoners inspiratie komen opdoen tijdens de open huizenroute op 3 en 10 november. Er zijn tal van mogelijkheden voor het duurzaam maken van je eigen woning.

Duurzaamste huis van Nederland

Aan de Duurzame Huizenroute doen 5 provincies en 115 gemeenten mee. De vijf provinciewinnaars uit Drenthe, Groningen, Noord-Brabant, Overijssel en Fryslân zijn in de race voor de titel ‘Duurzaamste huis van Nederland 2018’. Stemmen kan op www.duurzamehuizenroute.nl/verkiezing/publieksverkiezing. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het feestelijke event op vrijdagavond 23 november 2018.

Uitreiking prijs duurzaamste huis in Drenthe