Huiseigenaren delen hun ervaringen tijdens thematours in Drenthe


Voor iedereen die op zoek is naar kennis over een warmtepomp en aardgasvrij wonen organiseert de Nationale Duurzame Huizen Route in samenwerking met de provincie Drenthe thematours. Vier families uit Assen, Emmen, Nieuw-Amsterdam en Ruinen laten tijdens een rondleiding in hun woning zien hoe zij wonen zonder aardgas.

Aardgasvrij wonen

In Assen vertelt de familie Leemhuis op woensdagavond 4 april hoe zij hun woning verwarmen met een tigchelkachel / hoogredementskachel.
De familie Boonstra uit Emmen heeft in hun woning uit 2009 ook geen gasaansluiting. Zij vertellen
op 7 april over de werking van hun warmtepomp met bodembron.
Ook op 7 april vertelt de familie Vermaas uit Nieuw-Amsterdam over hun uitdaging om van het gas
af te gaan. Hun woning uit 1980 verwarmen zij met een luchtwarmtepomp.
Op 12 april is in Ruinen ook een thematour ‘Aardgasvrij’ te bezoeken. Jelle en Anita vertellen hoe zij hun woonboerderij uit 1935 hebben gerenoveerd en over de werking van de luchtwarmtepomp.

Inschrijven

Geïnteresseerden zijn van harte welkom en kunnen zich inschrijven via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.  Per thematour is er plek voor ca. 10 geïnteresseerden
om met de tour mee te gaan en meer te leren over een aardgasvrij huis.
De thematours op een rijtje:

Thematours in Drenthe

Bezoekers zijn enthousiast over hoe ze op weg worden geholpen, zo blijkt ook uit een reactie over eerdere thematours: “We werden erg gastvrij ontvangen door de familie en zij gaven ons goede uitleg over de overwegingen en keuzes die zij hebben gemaakt.” Tijdens de thematours krijgen de deelnemers een duidelijk beeld van de duurzame mogelijkheden. Het is een uitgelezen kans om in de praktijk te ervaren hoe een energiezuinig huis woont of bijvoorbeeld hoeveel geluid een warmtepomp daadwerkelijk maakt.

Verkiezing duurzaamste huis

Huiseigenaren weten steeds mooiere voorbeelden te realiseren met het verduurzamen van hun woning. Daarom organiseert de Duurzame Huizen Route in het najaar voor alle huiseigenaren een verkiezing van het duurzaamste huis. Deelnemers maken kans op publieks- en juryprijzen en de titel ‘Leukste, beste en meest innovatie duurzaam huis van Nederland 2018’. Voor meer informatie: kijk op de site van Duurzamehuizenroute.nl.