Hoogeveen start zoektocht naar energieslurpers


In de wijken Krakeel en Hoogeveen Zuid worden huishoudens de komende tijd benaderd om mee te doen aan 10.000 Duurzame Huishoudens. Deelnemers aan het project van de Hanzehogeschool Groningen en Provincie Drenthe gaan zelf aan de slag met duurzaamheid en krijgen meetapparatuur aangeboden waarmee energieslurpers opgespoord kunnen worden. Dit om ze bewuster te maken van hun energiegebruik en de energietransitie te versnellen.

De jonge ambassadeurs van het project gaan de komende weken langs bij alle huishoudens in de wijk Krakeel waarbij ze uitleg geven over het project. Huishoudens die besluiten mee te doen krijgen daarna met de meetapparatuur meer inzicht in het energieverbruik in hun woning. De eerste koffer is inmiddels overhandigd aan wethouder Gert Vos van de gemeente Hoogeveen. Nadat alle huishoudens de metingen hebben verricht wordt er een bijeenkomst georganiseerd voor de deelnemers om samen de resultaten te bespreken en collectief energie te besparen.

Woon je zelf in Hoogeveen en wil je graag meedoen? Aanmelden kan via de aanmeldknop op www.hanze.nl/huishoudens. Meer informatie vindt u op de website van het project 10.000 Duurzame Huishoudens.