Heel Drenthe gaat voor zonne-energie


Zonnepanelen, bijna iedereen wil ze wel. Als investering, om goedkoop stroom op te wekken, of als onderdeel van energieneutraal wonen, waarbij je geen gasaansluiting meer nodig hebt. Het is ook nog eens goed voor onze planeet. Maar waar moet je aan denken bij de aanschaf van zonepanelen of een zonneboiler? Is je dak geschikt of moet je eerst nog aan de slag met dakisolatie? En welke regelingen zijn er om de aanschaf te financieren? Het Drents Energieloket geeft antwoord op die vragen in de campagne Zon zoekt Drent. De campagne is vandaag van start gegaan. Als onderdeel van de campagne organiseert Slim wonen met energie de komende maanden samen met Drentse gemeenten inkooptrajecten waarbij woningeigenaren een aanbod krijgen voor zonnepanelen of zonneboiler.

Zongemak

In 11 gemeenten gaat :Slim wonen met energie collectieve inkoop van zonnepanelen en zonneboilers organiseren. ‘Zongemak’ maakt de aankoop van zonnepanelen mogelijk op een laagdrempelige en eenvoudige manier. Hierover ontvangen inwoners van de deelnemende gemeenten een brief. Een gecertificeerde installateur krijgt de opdracht om voor een geselecteerd gebied een aanbod te maken. De woningeigenaren krijgen zo een aanbod voor zonnepanelen van optimale kwaliteit tegen een lage prijs. Voor een eenmalige bijdrage van 20 euro komt een adviseur bij u thuis om te kijken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Op basis van dit advies wordt een vrijblijvend aanbod gedaan. Bij akkoord worden de werkzaamheden binnen een aantal maanden uitgevoerd. Lees meer over Zongemak op www.slimwonenmetenergie.nl/zongemak.

Check je dak

Met de Zonnekaart is binnen een paar muisklikken te zien of een dak geschikt is voor zonnepanelen. De kaart geeft ook gelijk aan wat een dak aan energie kan opleveren en hoeveel geld het uiteindelijk opbrengt. De kaart is te vinden op www.drenthe.zonnekaart.nl. Is uw dak niet geschikt? Dan is opwekken via een zonnedak van een lokaal postcoderoosinitiatief een mogelijkheid. Op de campagnepagina www.drentsenergieloket.nl/zon-zoekt-drent kunt u de mogelijkheden bekijken.

Onafhankelijk advies

Heeft u een vraag over zonne-energie op uw dak, of wilt u meer weten over dakisolatie of bijvoorbeeld het verwijderen van asbest? Met deze vragen kunt u terecht bij het Drents Energieloket, ga naar www.drentsenergieloket.nl of bel op maandag- en donderdagmiddag van 13.30-17.00 uur en dinsdag- en vrijdagochtend van 9.00-12.00 uur naar de lokettelefoon 085 – 792 01 58.

Heel Drenthe

In 2040 wonen alle inwoners van Drenthe energieneutraal. Dat is het doel van de Expeditie naar Energieneutraal Wonen in Drenthe. Een ontdekkingstocht die in 2016 gestart is door onder meer de provincie Drenthe. Samen met gemeenten, woningcorporaties, milieuorganisaties, marktpartijen, kennisinstellingen en particuliere woningbezitters werken we richting een helder doel: wonen zonder energierekening in 2040. Het Drents Energieloket is één van de partners van de expeditie. Ook de campagne ‘Zon zoekt Drent’ sluit volledig aan bij de doelstelling. De Natuur en Milieufederatie Drenthe is penvoerder en uitvoerder van het Drents Energieloket.

ZonzoektDrent2018