Groei in aanvraag Energiebespaarlening Drenthe


In het eerste kwartaal van 2018 hebben maar liefst 243 Drentse woningeigenaren een Energiebespaarlening aangevraagd. Hiermee komt het totaal aantal aanvragen op 750 voor de periode 2017 tot en met het eerste kwartaal 2018. Het totaal aantal verstrekte leningen sinds de start staat nu op 450.

Veelbelovende resultaten

Het resultaat van het eerste kwartaal van 2018 is in vergelijk met het eerste kwartaal van 2017 aanzienlijk gestegen. In het eerste kwartaal 2017 waren er 152 aanvragen. Tot nu toe zijn de meeste aanvragen voor de Energiebespaarlening gedaan in de gemeente Assen gevolgd door de gemeenten Emmen en Tynaarlo.

Duurzame investeringen met de Energiebespaarlening

Drentse particuliere woningeigenaren kunnen sinds 1 januari 2017 tegen een zeer aantrekkelijke rente een Energiebespaarlening af te sluiten. De Provincie Drenthe geeft subsidie op de rente waardoor het voor Drentse particuliere woningeigenaren aantrekkelijker wordt om voor hun investeringen bij het verduurzamen van de woning gebruik te maken van deze lening. Uit de cijfers blijkt dat Drentse woningeigenaren vooral investeren in HR++glas, Zonnepanelen en gevel-/spouwmuurisolatie. Verder wordt geïnvesteerd in dakisolatie, isolerende deuren, HR-ketel, vloerisolatie en warmtepomp.