Duurzaam wonen ervaren tijdens thematours in Drenthe


Huiseigenaren uit Beilen, Ruinerwold, Hoogeveen en Winde laten tijdens een rondleiding in hun woning zien hoe zij hun woning verduurzaamd hebben. Tijdens een rondleiding vertellen zij over hun beweegredenen en de keuzes die zij hebben gemaakt. Wie zijn woning wil verduurzamen is van harte welkom om een duurzaam huis te bezoeken. Per thematour is er plek voor ca. 10 geïnteresseerden om meer te leren over energie besparen en opwekken.

In mei en juni zijn de volgende thematours te bezoeken:

  • Vrijdag 1 juni ‘Gasloos wonen’ bij familie Streutker in Beilen (=vol)
  • Zaterdag 9 juni ‘Woning uit 1850 duurzaam isoleren’ bij famlie De Noo in Ruinerwold
  • Zaterdag 9 juni ‘Aardgasvrij’ bij familie Liefers in Hoogeveen (=vol)
  • Zaterdag 9 juni ‘Warmtepomp met horizontale bron’ bij familie Boskma in Winde

Geïnteresseerden zijn van harte welkom en kunnen zich inschrijven via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

Thematours in Drenthe

Thematour - Fotograaf Lenus van der Broek

Een bezoek aan een duurzaam huis helpt bij het oriëntatieproces om duurzaam te wonen. “De gastheer en -vrouw hebben ons veel laten zien en vertelden over hun genomen maatregelen,” vertelt een bezoeker uit Emmen over het gastvrije ontvangt. De ervaringen bieden veel interessante informatie. Na het bezoeken van een huis gaat men zelf ook aan de slag met duurzaamheid.

Ook voor de huiseigenaren zorgen de thematours voor een leuke interactie: “Mooi om ervaringen te delen met mensen die geïnteresseerd zijn,” vertelt een deelnemer uit Assen.

Verkiezing duurzaamste huis

In het najaar is de verkiezing van het duurzaamste huis van Drenthe en van Nederland. Deelnemers maken kans op publieks- en juryprijzen en de titel ‘Leukste, beste en meest innovatie duurzaam huis van Nederland 2018’. Kijk voor meer informatie op www.duurzamehuizenroute.nl/verkiezing.