Veel Drenten geïnteresseerd in duurzame verwarming


De campagne Drent zit er warmpjes bij is afgelopen. De afgelopen wintermaanden lieten ca. 1800 Drentse woningeigenaren zich informeren over isoleren en duurzame verwarming op de door het Drents Energieloket en gemeenten georganiseerde Bespaarmarkten. De bezoekersaantallen waren hoger dan ooit tevoren. Opvallend was de groeiende interesse in energieneutraal en gasloos wonen.

Drent zit er warmpjes bij

Op de Bespaarmarkten kregen bezoekers energieadvies van het Drents Energieloket. Ook was de gemeente aanwezig om lokale regelingen en subsidies toe te lichten. Op de bedrijvenmarkt konden bezoekers meteen zakendoen met gespecialiseerde bedrijven. Lokale partijen zoals energiecoöperaties informeerden over collectieve inkoopmogelijkheden van isolatie en energie. Dit jaar werd voor het eerst het onderwerp duurzame verwarming meegenomen in de campagne. Met succes, de campagneavonden trokken in totaal meer dan 1800 bezoekers. Of het nou door de aardbevingsproblematiek is, het groeiende bewustzijn over fossiele brandstoffen of de wens om duurzamer te leven komt, de interesse in warmtepompen en andere manieren om gasloos en energieneutraal te wonen is groot.

Spreekuur op locatie en Tynaarlo ’s Energietour

Naast de Bespaarmarkten was het team van het Drents Energieloket aanwezig op evenementen, zoals de Bouwbeurs in Assen en het Energie-event in Emmen. Hier gaf het team laagdrempelig advies over energiebesparing en duurzame verwarming. Ook werd een Energietour georganiseerd in gemeente Tynaarlo, waarbij woningeigenaren van 6 duurzame woningen hun huis openstelden voor geïnteresseerden. Bij deze activiteit stond duurzame verwarming centraal.

Komende activiteiten

De komende maand organiseert het Drents Energieloket in het kader van de campagne nog een aantal activiteiten, waaronder het Loket op Locatie in het duurzaamheidscentrum Assen. Houd de website www.drentziterwarmpjesbij.nl in de gaten voor meer informatie.

Stel je vraag

Heb je een vraag over energiebesparing in je woning? Of wil je een telefonisch adviesgesprek aanvragen? Kijk op de website www.drentsenergieloket.nl of bel op maandag- of donderdagmiddag van 13.30 uur – 17.00 uur of dinsdag- of vrijdagochtend van 9.00 uur- 12.00 uur naar 085 – 792 01 58.

Samenwerking

De campagne ‘Drent zit er warmpjes bij’, is een initiatief van het Drents Energieloket; een samenwerking van de Drentse gemeenten, provincie Drenthe, Bouwend Nederland, Uneto-VNI, SLIM, Buurkracht en de Natuur en Milieufederatie Drenthe. De campagne sluit aan bij de doelstelling van de Expeditie naar Energieneutraal Wonen van de provincie Drenthe; heel Drenthe woont energieneutraal in 2040.

Bespaarmarkt Diever

Bespaarmarkt Assen