Bouwbeurs Thuis in Wonen groot succes


Van donderdag 25 tot 27 januari werd voor de 22e keer de beurs Bouwplan Thuis in Wonen georganiseerd in Assen. De beurs Bouwplan is uitgegroeid tot hét informatieplatform voor iedereen die een huis wil bouwen of verbouwen.

veel mensen in gesprek 450

Dit jaar stonden de Expeditie naar energieneutraal wonen, Het Drents Energieloket en Energiecoöperatie Duurzaam Assen gezamenlijk in een mooi ingerichte stand.

veel mensen in gesprek-1 450

Dat het onderwerp erg leeft bij zowel jong als oud bleek wel uit de vele gesprekken die zijn gevoerd. De stand viel erg op en de behoefte om informatie was erg groot. Veel vragen werden gesteld over hoe ze van het aardgas konden komen. Wat voor maatregelen er nodig zijn om bijvoorbeeld over te stappen een warmtepomp. Maar ook welke financieringsmogelijkheden er zijn.

Maquette

Het Drents Energieloket heeft een maquette van een modelwoning laten maken waarin alle mogelijke duurzame maatregelen zijn aangebracht. De mensen op de beurs kregen de primeur.

duurzame huis 450

Mini-symposium

Met de woorden: 'je koopt toch ook geen nieuwe fiets met lekke banden? Waarom neem je dan wel genoegen met een woning die warmte lekt?' riep energiegedeputeerde Tjisse Stelptra de marktpartijen op om niet te wachten op de overheid, maar zelf aan de slag te gaan met hernieuwbare energie.

Tjisse 450

We kijken terug op een heel geslaagd weekend.