Gratis energieadvies voor woning in Emmerhout

Je overweegt te gaan verhuizen, je start je zoektocht naar een andere woning en je vindt het huis van je dromen! Hoe mooi is het dan dat de verkopende makelaar je een waardebon overhandigt waarmee je een gratis energieadvies van je toekomstige woning kunt laten uitvoeren?

Het overkwam Ronnie Munneke en zijn vriendin Clarisse. Via Lamberink Makelaars in Emmen kwam hij op het spoor van een mooie woning in de wijk Emmerhout. Na ondertekening van het voorlopig koopcontract ontving hij van de makelaar de waardebon om een gratis energieadvies te laten uitvoeren door ZuinigWonen. Het advies omvat de huidige energie prestatie van de woning, er wordt gekeken naar de bouwkundige constructie en installatie, de mogelijkheden voor het uitvoeren van duurzame energiemaatregelen en financieringsmogelijkheden.

Vandaag werd het advies door Anita Speelman, de energieadviseur toegelicht aan Munneke, zo weet hij precies wat het inhoudt. Munneke geeft aan zijn ambitie richting energiezuinig invulling te geven en gaat ermee aan de slag. Ga je maatregelen toepassen, dan wijst de adviseur je ook op eventuele subsidies of regelingen zoals de mogelijkheden binnen je hypotheek.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met een van de deelnemende NVM makelaars.

Het gratis energieadvies betreft een pilot project en is een samenwerking tussen de Provincie Drenthe, de gemeente Emmen, NVM Makelaars en het Drents Energieloket. De pilot is bedoeld om mensen die in de gemeente Emmen een woning kopen te stimuleren om deze energiezuiniger te maken.

energieadvies