Expeditie bij Drentse ambassade in Den Haag

Donderdag 14 september was de Expeditie Energieneutraal Wonen aanwezig in de Drentse ambassade in Den Haag. Dit jaar mocht de provincie Drenthe, in aanloop naar Prinsjesdag, Drenthe promoten in Den Haag. Daarvoor werd de Drentse Ambassade ingericht; een centrum met informatie over en activiteiten van Drenthe.

drentse ambassade

Tijdens de Drentse ambassade werden inspirerende lezingen gehouden. Drentse partners, burgemeesters en wethouders, bedrijven en instellingen gingen aansluitend in gesprek met afgevaardigden van de Expeditie. Ook vanuit de Tweede kamer was belangstelling naar de werkwijze van de Expeditie Energieneutraal wonen. De interesse ging vooral uit naar het waarborgfonds dat in en met provincie Drenthe tot stand is gekomen. Dit fonds biedt Verenigingen van Eigenaren de mogelijkheid om een appartementencomplex in één keer te renoveren naar energieneutraal. Banken geven geen krediet voor renovatie van een complex als niet alle bewoners tegelijk meedoen. Het waarborgfonds maakt een dergelijke renovatie wel mogelijk

foto drentse ambassade

We kunnen terugkijken op een geslaagde dag. Met veel belangstelling werd naar de Expeditie gekeken en de resultaten die het oplevert. Uit de contacten die zijn gelegd zijn verschillende vervolgafspraken gemaakt om tot samenwerking te komen. Hierdoor kan de Expeditie de Drentse inwoners nog sneller helpen op weg naar energieneutraal wonen.