Energiewerkplaats Drenthe van start

Vijf organisaties ondertekenden op dinsdag 4 juli een samenwerkingsovereenkomst voor de start van de Energiewerkplaats Drenthe. Het doel is om lokale energie-initiatieven beter te ondersteunen.

De partners van de Energiewerkplaats Drenthe zijn: Natuur en Milieufederatie Drenthe,  Drentse KEI, Buurkracht, SEN (Samen Energie Neutraal) en de Hanzehogeschool Groningen (Onderzoeksgroep Energie en Gedrag van het kenniscentrum Energie). Het betreft een samenwerkingsverband voor meerdere jaren.

Expertise bundelen

De expertise van deze samenwerkende partijen wordt gebundeld in deze werkplaats, zodat lokale initiatieven optimale ondersteuning krijgen bij energiebesparing en het opwekken van duurzame energie.

Lokale energie-initiatieven

Bewoners van de provincie Drenthe zijn de afgelopen jaren steeds meer in beweging gekomen rondom energiebesparing en duurzame energie. Dit doen zij onder andere door zich te verenigen in lokale energie-initiatieven. Ongeveer 60 lokale energie-initiatieven zijn op dit moment actief in Drenthe. Afgelopen jaren zijn zij ondersteund door diverse partijen.

Samenwerking in Energiewerkplaats

De expertise en ervaring van deze partijen is nu gebundeld in de Energiewerkplaats Drenthe. Het doel van de samenwerking tussen de deze partijen in de Energiewerkplaats is om lokale energie initiatieven nog beter te stimuleren en te versterken bij het realiseren van hun ambities en projecten. Lokale initiatieven met vragen over bijvoorbeeld het oprichten van een energiecoöperatie of het opwekken en besparen van energie kunnen terecht bij de Energiewerkplaats Drenthe. Er wordt gekeken welke expertise nodig is voor deze vraag, die dan wordt opgepakt door de juiste partner(s).

Energiewerkplaats