Eerste werkzaamheden ‘Hoogeveen woont SLIM’

Wethouder Gert Vos van de gemeente Hoogeveen heeft vandaag het startsein gegeven voor de eerste werkzaamheden in het kader van Hoogeveen woont SLIM. De woning van Jans Abbing krijgt HR++ glas en wordt hiermee duurzamer gemaakt. Jans is blij omdat zijn energierekening nu omlaag gaat en zijn wooncomfort juist stijgt: ‘Ik woon hier met veel plezier en wil dat nog graag een poosje houden zo.’

Foto: glas zetten bij de woning van Jans Abbing

Hoogeveen woont SLIM

Sinds april is de winkel van Hoogeveen woont SLIM iedere woensdag open in wijkcentrum d’Olde Bieb in Hoogeveen. In deze winkel voor duurzaam wonen krijgen inwoners gratis advies op maat voor hun woning. Huiseigenaren vinden er kant-en-klare maatregelen om hun huis duurzamer, mooier en comfortabeler te maken. Kenmerkend voor Hoogeveen woont SLIM is dat één contactpersoon de bewoners begeleidt van advies tot en met de uitvoering. Het initiatief is van de gemeente Hoogeveen en Expeditie Energieneutraal Wonen van de provincie. Kijk voor meer informatie op www.hoogeveenwoontslim.nl.

Hoogeveen steeds duurzamer

De feestelijke opening in april is bezocht door 50 belangstellenden. De winkel van Hoogeveen woont SLIM heeft sindsdien 40 bewoners ontvangen met vragen over hoe zij hun woning duurzamer, mooier en comfortabeler kunnen maken. Daarvan hebben 18 bewoners van Wolfsbos een offerte aangevraagd om hun woning te verduurzamen. De eerste offerte is getekend door Jans Abbing. Hij krijgt vandaag HR++ glas in zijn woning. Al eerder zorgde Jans Abbing voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie en zonnecollectoren. De tweede klant volgt later deze maand. Binnenkort start er een actie rond zonnepanelen voor de bewoners van Wolfsbos.

Kom langs!

Wilt u ook weten wat de mogelijkheden zijn om uw woning te verduurzamen? Kom langs in de winkel in d’Olde Bieb in Wolfsbos (elke woensdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur) voor gratis advies of kijk op www.hoogeveenwoontslim.nl. Ook inwoners van Hoogeveen die niet in de wijk Wolfsbos wonen, zijn van harte welkom.