Drents Energieloket lanceert nieuwe website

Het Drents Energieloket heeft een nieuwe website. Op de vernieuwde site www.drentsenergieloket.nl kunnen Drentse woningeigenaren nog gemakkelijker informatie vinden over het energiezuiniger maken van hun huis. De website is zo ingericht dat bezoekers naast algemene informatie over energiebesparen, ook actuele regelingen, subsidies, nieuws en activiteiten kunnen vinden van hun eigen gemeente.

Snel energie besparen

Bezoekers kunnen op de nieuwe website snel inzicht krijgen in hun energieverbruik en de mogelijkheden om hierop te besparen door de check te doen van Verbeteruwhuis. Vervolgens is er uitgebreide informatie over de te nemen maatregelen, met praktische stappenplannen voor de uitvoering. Met de financieringswijzer is direct op te zoeken of er landelijke, provinciale of gemeentelijke financieringsmogelijkheden zijn per maatregel. Door een samenwerking met SLIM wonen met energie is er een volledig overzicht van gecertificeerde bedrijven in de buurt, waardoor inwoners meteen contact op kunnen nemen met een bedrijf om de werkzaamheden te laten uit voeren.

Telefonisch advies

Voor vragen is het Drents Energieloket telefonisch of per e-mail bereikbaar. Via de site kan er ook een afspraak gemaakt worden voor een telefonisch adviesgesprek, voor het bespreken van complexere vraagstukken over energiebesparing.

Winactie

Om de lancering van de website te vieren is het Drents Energieloket op 29 november een winactie gestart. Drentse woningeigenaren kunnen een warmtescan winnen ter waarde van 250 euro. Met de warmtescan wordt het energieverlies van de woning in kaart gebracht met een infraroodcamera. Samen met een compleet rapport en energieadvies is de warmtescan een waardevolle eerste stap naar energiebesparing. Doe meteen mee en maak kans op een warmtescan. Meedoen is mogelijk vanaf 29 november tot 31 december 2017.

Nieuwsgierig?

Neem een kijkje op www.drentsenergieloket.nl

Samenwerkingsverband

Het Drents Energieloket voorziet huiseigenaren van Drenthe van goed onafhankelijk advies om energie te besparen of om duurzame energie te gaan opwekken in hun woning. Het Drents Energieloket is een samenwerkingsverband van Provincie Drenthe, alle Drentse gemeenten, Bouwend Nederland, Uneto-VNI, SLIM en de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Het Drents Energieloket is onderdeel van de Expeditie van Energieneutraal Wonen van Provincie Drenthe en draagt bij aan de doelstelling om Drenthe energieneutraal te laten wonen in 2040.