Drenthe doet mee met de Nationale Duurzame Huizenroute

Dit voorjaar heeft de Expeditie naar Energieneutraal Wonen in Drenthe zich aangesloten bij de Nationale Duurzame Huizenroute. Een online platform voor huiseigenaren die buurtgenoten en geïnteresseerden een kijkje geven in de keuken van hun verduurzaamde woning.

Op Thematour bij Drentse Duurzame woningen

Wilt u weten wat er komt kijken bij de te nemen maatregelen om ook duurzaam te gaan wonen? Ga dan op Thematour. In Drenthe worden voorafgaand aan de Nationale Duurzame Huizenroute in november verschillende thematours op locatie georganiseerd. Enkele duurzame koplopers uit de regio openen hun woning en vertellen over hun beweegredenen en keuzes bij het verduurzamen van hun woning. De eerste Drentse thematour op zaterdag 17 juni in Dwingeloo was een succes. Er volgen nog drie tours. Je kunt je voor de thematours inschrijven op de website.

700ste deelnemer komt uit Drenthe

Peter Vermaas uit Nieuw-Amsterdam meldde zich afgelopen maand bij de Nationale Duurzame Huizenroute aan als trotse bezitter van een Nul-op-de-Meter woning. Hij was hiermee de 700ste deelnemer in Nederland. De organisatie van de Nationale Duurzame Huizenroute ging bij hem op bezoek met de hartelijke felicitaties, een bloemetje en een pakket met biologische producten uit de regio. Peter verduurzaamde zijn jaren ’80 woning eigenhandig met de nieuwste technieken en volledig uitgedacht bespaarsysteem.

Peter Vermaas

Ook aansluiten bij de Duurzame Huizenroute?

Naast Peter zijn er in Drenthe tal van prachtige voorbeelden waarin bestaande woningen omgebouwd zijn tot energiezuinige en duurzame woningen. Goed voor het milieu, fijn voor het comfort en vaak ook erg prettig voor de portemonnee. In november stellen honderden huiseigenaren hun woning open voor bezoekers, nu ook in alle Drentse gemeenten. Heeft u ook uw woning verduurzaamd? Schrijf u in op de website van de Nationale Duurzame Huizenroute via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden. Deelname is gratis.

Kijk voor meer informatie op www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.