Je huis isoleren?

Isolatiecampagne ‘Drent zit er warmpjes bij’ helpt je verder

In oktober start de campagne ‘Drent zit er warmpjes bij’. De campagne is bedoeld voor woningeigenaren die hun woning energiezuiniger willen maken. Door middel van deze ‘Warmtetour’ langs diverse Drentse gemeenten kunnen geïnteresseerden zich laten informeren over isolatiemogelijkheden, de financiële kanten en direct contact zoeken met bedrijven.

De campagne ‘Drent zit er warmpjes bij’ is een initiatief van het Drents Energieloket. Het doel van de campagne is alle Drentse woningen warm, comfortabel en energiezuinig te maken en huiseigenaren te adviseren en te ondersteunen bij het isoleren van hun huis. In 2015 ging de Warmtetour langs 12 locaties in Drenthe en ontving bijna 900 bezoekers. Ook dit najaar reden voor een vervolg.

Waar kun je als woningeigenaar het beste beginnen met energiebesparing?

Tijdens de informatieavonden geven we allerlei praktische tips en adviezen. Want waar dien je rekening mee te houden als je aan de slag gaat met vloer-, bodem-, gevel-, dakisolatie- en/of isolerende beglazing? Wat zijn nu de belangrijke vragen die je een isolatiebedrijf, glaszetter of aannemer kunt vragen? Wat kosten de maatregelen gemiddeld en wat leveren ze op? En welke financiële mogelijkheden heb je om de maatregelen te realiseren?

Isolatiemarkt

Op alle Warmtetour informatieavond zijn bedrijven aanwezig op het gebied van bodem-, vloer-, gevel- en dakisolatie en hoogerendementsglas. Daarnaast zijn ook de lokale Dorps- of Wijkbelangen organisaties aanwezig, het Buurkracht buurtteam en/of de lokale energie coöperatie. Het Drents Energieloket en ervaringsdeskundigen zijn er om je te helpen met een onafhankelijk advies.

Data en locaties Warmtetour

  • 12 oktober: ‘t Brinkhoes te Emmen
  • 3 november: De Brinkhof te Norg
  • 10 november: Ons Dorpshuis, Annen
  • 22 november: De Boerhoorn te Zuidwolde
  • 1 december: Eelde, gemeente Tynaarlo
  • 8 december Dwingelo, gemeeente Westerveld

In januari en februari 2017 volgen informatieavonden in de gemeenten Assen, Borger Odoorn, Emmen, Hoogeveen en Midden-Drenthe.

De informatieavonden zijn gratis toegankelijk en starten om 19.30 uur. Voor meer informatie en vragen kun je terecht op de website www.drentziterwarmpjesbij.nl. Hier staat onder andere informatie op over hoe je kunt checken hoe jouw woning is geïsoleerd, welk (voorlopig) energielabel je hebt en welke maatregelen voor jou aantrekkelijk kunnen zijn.

Drents energie loket

De Warmtetour, onderdeel van de campagne ‘Drent zit er warmpjes bij’, is een initiatief van het Drents Energieloket; een samenwerking van de Drentse gemeenten, provincie Drenthe, Bouwend Nederland, Uneto-VNI, de Natuur en Milieufederatie Drenthe, Buurkracht en SLIM wonen met energie.