Positieve inloop schetsontwerp Grote Spelden


Zo’n dertig mensen kwamen begin oktober naar de inloopbijeenkomst in het dorpshuis in Anloo. Op een informele manier bespraken we in kleine groepen het ontwerp voor Grote Spelden. De bedoeling is om het gebied natter te maken, door een diepe sloot te dempen.

Vragen stellen en kennis delen

Er waren vooral vragen over de bestaande houtwallen, hoe het gebied er straks uit gaat zien en of er ook doorheen gewandeld kan worden. De houtwallen blijven bestaan en er kan in de toekomst, door de nattere omstandigheden niet door, maar nog steeds wel langs het gebied gewandeld worden. Naast vragen, gaven deelnemers interessante aanvullingen op het ontwerp. Er is veel kennis over het gebied, die we op een positieve manier hebben uitgewisseld tijdens de bijeenkomst.

Volgende stap

De volgende stap in het proces is het maken van een technische tekening van het schetsontwerp met een beschrijving van de werkzaamheden. Zo weet de aannemer wat er moet gebeuren en kunnen we vergunningen voor de werkzaamheden aanvragen. We hopen hiermee in het voorjaar van 2023 te beginnen.