Oudere woningen verduurzamen met behulp van de Energiebespaarlening


Je huis energiezuinig maken? Dat hoeft niet duur te zijn! Met de Energiebespaarlening kunnen huiseigenaren geld lenen tegen relatief weinig rente. Met dit geld kunnen zij energiebesparende maatregelen treffen. Denk daarbij aan het vervangen van ramen, het isoleren van daken en gevels en het zelf opwekken van stroom. Gert van den Bos uit Assen gebruikt nu – met dank aan de Energiebespaarlening – flink minder energie. “En daar zijn we heel blij mee!”

“Met behulp van de Energiebespaarlening hebben wij onze mooie woning energiezuinig laten maken,” vertelt Gert. Hij opent het luik boven de kruipruimte. Op de bodem is een dikke laag purschuim zichtbaar. “Dit is een vorm van bodemisolatie. Door die laag pur op de bodem trekt er een stuk minder kou naar boven en dat merk je direct. Het is een stuk comfortabeler én je ziet het terug op de energierekening!” Gert isoleerde niet alleen de kruipruimte, maar liet ook nieuw HR++ glas zetten en dertien zonnepanelen op het dak installeren. Daardoor levert hij zelfs energie terug aan de energiemaatschappij.

‘Het wordt je aan alle kanten makkelijk gemaakt’

“Het energiezuinig maken van je huis is natuurlijk wel een investering. De vraag was dan ook: doen we het en hoe doen we het? Toen kwam ik bij het Drents Energieloket terecht. We zijn naar een workshop geweest die het Drents Energieloket organiseerde en kwamen er zodoende achter dat de Energiebespaarlening ons erg aanspreekt,” vertelt Gert enthousiast. “Het is makkelijk, snel geregeld en goedkoop. Je betaalt namelijk bijna geen rente. Het wordt je aan alle kanten makkelijk gemaakt.”

Gewoon de stap zetten

Juist daarom adviseert Gert iedereen om de Energiebespaarlening te overwegen en de stap om te verduurzamen ‘gewoon te zetten’. Het Drents Energieloket organiseert door het jaar heen diverse bijeenkomsten.  Houd de agenda en de nieuwspagina van het Drents Energieloket in de gaten of blijf via Facebook op de hoogte!

Logo Nationaal Warmtefonds

Energiebespaarlening Drenthe

De Energiebespaarlening Drenthe wordt verstrekt door het Nationaal Warmtefonds en is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis te kunnen financieren. Door een financiële bijdrage van de provincie Drenthe is de Energiebespaarlening met een laag rentetarief beschikbaar voor woningeigenaren en VvE’s in Drenthe. De hoogte van het rentetarief is afhankelijk van het leenbedrag. Meer weten? Ga naar www.energiebespaarlening.nl/drenthe

Let op! Geld lenen kost geld.