Plaatsing viaduct N34 Emmen-West online te volgen


Knooppunt Emmen-West krijgt komende zaterdag 7 november 2020 een compleet nieuw viaduct. Zaterdagochtend plaatst Van Spijker Infrabouw het nieuwe viaduct ‘Klinkmolen 2’ voor de verdubbeling van de N34. Belangstellenden kunnen dit online volgen via een livestream op Facebook.

Het belooft een spectaculair gebeuren te worden, vertelt Wouter ter Weel. De hoofduitvoerder van Van Spijker Infrabouw vertelt: “Het viaduct is 51 meter lang, 17 meter breed en 1.380 ton zwaar. Een behoorlijk bouwwerk dat naast de werkzaamheden aan de weg is gebouwd. Hierdoor hebben wij de N391 niet voor lange tijd af hoeven te sluiten.” Speciale voertuigen en kranen hijsen het viaduct op de betonnen pijlers, waar de ‘Klinkmolen 2’ op komt te steunen. Belangstellenden kunnen dit zaterdag vanaf 8.00 uur volgen via een livestream op het Facebook-account van de provincie Drenthe: facebook.com/provinciedrenthe/

Eerste grote mijlpaal verdubbeling N34 bereikt: compleet viaduct wordt zaterdag ingereden

De eerste mijlpaal

Het inrijden van de ‘Klinkmolen 2’ mag gezien worden als de eerste grote mijlpaal in het verdubbelen van de N34 bij knooppunt Emmen-West. De werkzaamheden, het bouwen van het viaduct naast de weg en het zo kort mogelijk afsluiten van de N391 is qua logistiek en planning een huzarenstukje. Het inrijden van het viaduct zal zaterdag ongeveer 3 uur duren. De verwachting is dat eind november het verkeer gebruik kan maken van de “nieuwe” weg, waarna Van Spijker aan de slag gaat met de oude rijbaan.

Nieuw knooppunt Emmen-West

Bij knooppunt Emmen-West sluit de N34 aan op de Rondweg Emmen (N391). In opdracht van de provincie Drenthe bouwt Van Spijker Infrabouw een nieuw knooppunt met ongelijkvloerse kruisingen door de bouw van onder meer een fly-over. Daarnaast wordt dit deel van de N34 verdubbeld met 2 rijstroken per rijrichting. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid, doorstroming en bereikbaarheid. De planning is dat het werk eind 2021 klaar is.

Dagblad van het Noorden maakte in aanloop naar de werkzaamheden onderstaande reportage en schreven daar een artikel bij:

Afsluiting en omleiding knooppunt Emmen-West

Door de werkzaamheden is van vrijdag 6 november 20.00 uur tot maandag 9 november 6.00 uur de op- en afrit van de N34 bij knooppunt Emmen-West aan de westzijde dicht. De oprit van de N34 richting Coevorden is dicht in zuidelijke richting. Verkeer vanaf de Rondweg Emmen richting Holsloot/Coevorden kan omrijden via de N34 richting Odoorn en keren bij afrit Emmen/Drachten (aansluiting met de Frieslandroute).

Vanuit noordelijke richting is de afrit van de N34 naar de Rondweg Emmen (N391) dicht. Verkeer kan omrijden via de N34 afrit Erm/Sleen, daar keren en vervolgens afslaan bij Emmen-West naar de Rondweg Emmen. Tijdens de weekendwerkzaamheden blijft de N34 open voor verkeer. De omleidingsroutes duren maximaal 10 minuten.