Gedeputeerde Cees Bijl genomineerd voor Beste Bestuurder 2020

Gedeputeerde Cees Bijl van provincie Drenthe is genomineerd voor de titel Beste Lokale Bestuurder 2020. Hij is in de eerste ronde door lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers uit Drenthe verkozen tot de beste bestuurder van Drenthe. In de tweede ronde neemt hij het op tegen de beste bestuurders van de overige provincies en de waterschappen.

Cees Bijl (PvdA) is op 27 juni 1955 geboren in Enkhuizen. Hij woont met zijn echtgenote Siska Huisman in Emmen en heeft vier kinderen.

Na zijn studie fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit in Leiden heeft Cees Bijl gewerkt als belastinginspecteur. Zijn politieke loopbaan begon hij als gemeenteraadslid en later als wethouder van Enkhuizen. Vervolgens was hij burgemeester van achtereenvolgens Leeuwarderadeel, Meppel en Emmen. Daarnaast was hij vice-voorzitter van PvdA Drenthe. Hij is sinds 2016 gedeputeerde van provincie Drenthe.

Uit de nominatie van Binnenlands Bestuur: ‘Gedeputeerde Cees Bijl wordt door invullers omschreven als deskundig, daadkrachtig en analytisch. Met deze eigenschappen en zijn jarenlange bestuurlijke ervaring weet hij doelen te stellen én te behalen. Als voorbeeld wordt zijn aanpak rondom de provinciale weg N34 Emmen-Groningen genoemd.’

Al sinds 2009 organiseert Binnenlands Bestuur – sinds 2014 in samenwerking met Necker van Naem – de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder. In de tweede ronde bepaalt het publiek wie van de genomineerden de beste bestuurder is. U kunt deelnemen aan deze tweede ronde vanaf 14 januari 2021 tot en met 31 januari 2021 door uw stem uit te brengen via de website Beste Bestuurder. Hier zijn ook de overige genomineerden te vinden.

Op 4 februari 2021 wordt de beste bestuurder van 2020 bekendgemaakt.