Kijk vanaf augustus naar ‘de Boomhut Battle’


Vier teams bouwen boomhutten in Drenthe

Vanaf augustus 2020 wordt de tweede editie van het programma ‘de Boomhut Battle’ door de EO uitgezonden op NPOZapp. In zes afleveringen van dit familieprogramma gaan vier teams een boomhut bouwen in Drenthe. Daarnaast battelen de kinderen van de teams tegen elkaar in verschillende opdrachten, die plaatsvinden in het Drentse landschap. Met deze opdrachten valt er wat te verdienen: bijvoorbeeld extra materialen of extra helpende handjes.

In de eerste aflevering stellen de teams zich voor en gaan de kinderen direct aan de slag met de bouw van een mini-boomhut. Daarnaast maken ze kennis met de eigenaren van de bedrijven, krijgen ze de tekening van hun boomhut en zien ze de plek waar de boomhut moet komen. Als plekken waar de boomhutten gebouwd mogen worden is gekozen voor het Cnossen Leekstermeer, Vakantieresort Puur Exloo, Park Zeegser Duinen en camping landgoed Börkerheide.

Gedeputeerde Henk Brink: "Boomhut XXL zet Drenthe op de kaart, maakt de unieke waarde van het Drentse landschap zichtbaar en laat zien hoe de Drentse natuur (actief) beleefd kan worden. Bovendien zijn de boomhutten een aanvulling op het bestaande aanbod in de verblijfsrecreatie in Drenthe."

Drenthe

De opnames van het programma zijn in mei en juni. Naast de bouw van de boomhutten is te zien wat de Drentse natuur te bieden heeft en wat je kunt doen en beleven in Drenthe, dé oerprovincie van Nederland. Het programma komt mede tot stand dankzij inzet van provincie Drenthe, de gemeenten Midden Drenthe, Tynaarlo en Noordenveld, Regio Groningen-Assen, de betrokken ondernemers, het Recreatieschap Drenthe en Marketing Drenthe.

Wil je mee doen: opgeven kan nog! Mail naar boomhut@eo.nl