Terugkijken: succesvolle plaatsing viaduct Emmen-West


Knooppunt Emmen-West kreeg zaterdag 7 november een compleet nieuw viaduct. Van Spijker Infrabouw plaatste het nieuwe viaduct ‘Klinkmolen 2’ voor de verdubbeling van de N34. Belangstellenden konden dit online volgen via een livestream op Facebook en deden dat massaal.

De plaatsing van het 51 meter lange viaduct is helemaal volgens plan verlopen, vertelt Wouter ter Weel, de hoofduitvoerder van Van Spijker Infrabouw. Zenuwachtig was hij dan ook bepaald niet. “Het meeste werk zit ‘m toch in de voorbereiding. Vanaf het moment van inrijden kun je toch niet meer zo veel doen. In de voorbereiding hebben we ervoor gezorgd dat alles past. Dat is een kwestie van meten, controleren en vervolgens alles volgens plan uitvoeren.”

“Op de livestream heb ik veel positieve reacties gehad. Mensen zeiden dat het allemaal mooi te volgen was. Het liefst hadden we hier een grote tribune gebouwd, zodat iedereen live mee kon kijken. Maar dat kon onder deze omstandigheden en de coronamaatregelen helaas niet. We hadden nu 2250 unieke kijkers naar de livestream, dus dat is ook hartstikke mooi.”

De plaatsing van het viaduct was een belangrijk moment in de verbreding van de N34. Zijn er afgelopen zaterdag nog lessen geleerd, bouwtechnisch of in de communicatie? “Nee, dit is voor ons eigenlijk dagelijkse kost. Het bouwen van een fly-over is qua maatvoering en vorm veel uitdagender dan een brugdek. Al is het inrijden altijd wel ‘een momentje’. Je kan passen en meten totdat je een ons weegt, pas als hij erin zit, kun je zien dat het goed is. Het geeft mij een goed gevoel dat het geslaagd is.”

Bekijk hier de timelapse van het inrijden van het viaduct 'Klinkmolen 2':


N34

De N34, Hunebed Highway, is een provinciale weg in het beheer van de provincies Drenthe en Overijssel. De N34 vormt een noord-zuidroute vanaf de A28 bij De Punt via onder andere Zuidlaren, Gieten, Borger, Emmen en Coevorden naar Ommen. Bij het verkeersplein Gieten kruist de N34 de rijksweg N33. Bij het knooppunt Holsloot kruist de N34 de rijksweg A37.

Provincie Drenthe verdubbelt de N34 op meerdere trajecten met als doel de bereikbaarheid, mobiliteit en veiligheid te verbeteren.