Vlogger Fleur op zoek naar eerlijke Drentse producten


De Dutch Food Week zit er helaas weer op. Tijdens de week, van 10 tot en met 17 oktober, was er extra aandacht voor eerlijke producten uit Drenthe. Zo bezocht reporter Fleur in een vlog dagelijks agrofoodbedrijven in de regio, voor een kijkje achter de schermen én om ingrediënten op te halen.

Aan het eind van de week zagen we wat zij samen met gedeputeerde Henk Jumelet met de producten ging koken. Rechtstreeks van de boer naar het bord dus. Bekijk alle afleveringen terug en laat je inspireren!

Aflevering 1: Kroketten

Aflevering 2: Miss Tuinboom

Aflevering 3: Koolzaadolie

Aflevering 4: Thank a Farmer Day

Aflevering 5: TastyBasics

Aflevering 6: Stoofperen

Aflevering 7: De Venehoeve

Aflevering 8: Koken op Wereldvoedseldag


Eerlijke regionale producten

Wat eten we en hoe komt het op mijn bord? Deze vraag staat centraal tijdens de Dutch Food Week. Het landelijke initiatief vraagt aandacht voor de ontwikkelingen in Nederland op het gebied van voedsel, voedselproductie en innovatie. Dutch Food Week wil jongeren laten zien hoe leuk en interessant het leren en werken in de agrifoodsector is en wil het bewustzijn van de consument vergroten.

Gedeputeerde Henk Jumelet: “De consument van vandaag vraagt naar eerlijke, regionale producten. Tijdens de coronacrisis is deze vraag naar lokaal, vers voedsel alleen maar toegenomen. Drenthe heeft hier volop aanbod in en de Dutch Food Week is een mooi platform om dat te laten zien.”

Dutch Food Week

Meer weten? Kijk dan eens op de site van Dutch Food Week.