Doorfietsroute Assen-Groningen krijgt de naam ‘De Groene As’


De doorfietsroute tussen Assen en Groningen gaat ‘De Groene As’ heten. Dat werd bekendgemaakt tijdens de opening van het eerste Drentse deel van het fietspad. Jan de Roos uit Groningen is de bedenker van de naam.

Om de doorfietsroute Assen-Groningen een passende naam te geven, werd een prijsvraag uitgeschreven. Maar liefst 850 mensen deden hieraan mee. Jan de Roos bedacht de naam ‘De Groene As’. Alex Vos was één van de stemmers op de door Jan bedachte naam. De heren, beide woonachtig in Groningen, wonnen allebei een elektrische fiets.

Jan de Roos: “Ik ben erg trots dat mijn naam is gekozen. Je fietst langs het kanaal door een groengebied. Bovendien staat de ‘Gr’ voor Groningen en de ‘As’ voor Assen. En een fiets heeft natuurlijk een as.”

Wethouder Lammers (Tynaarlo), wethouder Harmke Vlieg (Assen) en gedeputeerde Gräper-van Koolwijk (Groningen) en gedeputeerde Bijl (Drenthe) onthullen ‘De Groene As’

Gedeputeerde Cees Bijl is blij met ‘De Groene As’: “De naam past bij de natuur waar het fietspad doorheen loopt. De doorfietsroute is bedoeld voor woon-werkverkeer op de fiets én recreatief gebruik. We verwachten dat in 2023 de hele route tussen Assen en Groningen klaar is.”

De naamgever is blij met zijn nieuwe elektrische fiets