“Ondernemers Meppel hebben baat bij wereldwijde inzet Koningspaar”


Het Koningspaar bezoekt woensdag 18 september het mooie Drenthe in het kader van een streekbezoek. Ze spreken met verschillende Drenten over bijzondere projecten. Wij stellen hen graag aan je voor. Vandaag aflevering 7: Herwin Lokken, een ondernemer uit Meppel.

Wie bent u?

“Mijn naam is Herwin Lokken. Ik ben 41 jaar, getrouwd, heb 2 kinderen en ben woonachtig in Nijeveen. Ik ben eigenaar van artiesten- & organisatiebureau MEProductions in Meppel.”

Wat houdt uw rol tijdens het streekbezoek in?

“Mijn betrokkenheid bij dit bezoek is tweeledig. Enerzijds vanwege mijn rol als voorzitter van de Handelsvereniging Nijeveen. Het betreft hier een bijzonder actieve club ondernemers. Wat er in Nijeveen gerealiseerd wordt, is opvallend in de wijde omtrek. De saamhorigheid is groot en daarmee ook de bereidheid om samen projecten op te pakken. Denk hierbij aan verschillende evenementen als Dobberpop, UIT bij de Plas en iedere 5 jaar een beurs. Ook het pas aangelegde evenemententerrein is een project wat volledig door Nijeveense ondernemers is gerealiseerd.

Daarnaast zal ik met het Koningspaar spreken over mijn bijdrage aan Meppel als evenementenstad. Met mijn bedrijf zijn we in de gelukkige positie dat we aan veel evenementen een bijdrage mogen leveren. Hier zetten we ons ook enorm voor in omdat we het belangrijk vinden dat er in onze eigen stad mooie dingen gebeuren. Dat kunnen we uiteraard niet alleen, maar gelukkig zit er in Meppel een aantal hele mooie bedrijven met wie we dat realiseren. Samenwerken en kwaliteit leveren leiden in dit geval zeker tot succes.”

Wat vindt u van de komst van de Koning en Koningin?

“Het geeft aan dat de betrokkenheid van ons Koningshuis groot is en dat waardeer ik enorm. Het is fijn dat we de kans krijgen om te laten zien dat we het prettig vinden om in deze regio te wonen en te ondernemen.”

Hoe heeft u zich voorbereid op het bezoek?

“Ik heb mijn schoenen een keer extra gepoetst, een net pak met stropdas uitgezocht en uiteraard de etiquette nog even bestudeerd.”

Wat wilt u het Koningspaar meegeven?

“Ik hoop dat we bij het Koningspaar een mooie indruk kunnen achterlaten van de stad. Daarnaast hoop ik dat we met z’n allen uitstralen dat we erg blij zijn met ons Koningshuis en hun wereldwijde inzet waar vele ondernemers baat bij hebben.”