Gemeente Meppel


De gemeente Meppel is het bruisende hart in de regio, op de grens van Drenthe en Overijssel. Hier brengt het koninklijk paar eerst een bezoek aan de wijk Haveltermade om te spreken over de verandering die daar heeft plaatsgevonden. In de wijk is onder andere de sociale woningbouw en de openbare ruimte verbeterd in samenspraak met de bewoners.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima praten onder meer met een echtpaar dat ruim vijftig jaar in de wijk woont en de verandering van dichtbij heeft meegemaakt. Over de verschillende activiteiten en de diversiteit van inwoners binnen deze wijk worden ze geïnformeerd door een wijkagent, de voorzitter van het wijkplatform en een deelnemer van het project internationaal café.

Picknick in the park Meppel 2018-5

Daarna vertrekt het koninklijk paar naar het centrum van Meppel. In de binnenstad vinden het hele jaar door evenementen plaats, zoals de bekende ‘Donderdag Meppel Dagen’. Hier volgt een ontmoeting met Meppelers die op eigen wijze een belangrijke bijdrage leveren aan het bruisend houden van de binnenstad.

De Wheem Meppel in avondsfeer

Het bezoek aan Zuidwest-Drenthe wordt afgesloten in de Grote- of Mariakerk.