Gemeente Hoogeveen


In Hoogeveen staat het bezoek van het koninklijk paar in het teken van de verbinding en samenhang. In Grandcafé Marron spreken de Koning en Koningin met mensen die betrokken zijn bij De Smederijen en Jong Hoogeveen.

De Smederijen

De Smederijen van Hoogeveen zijn hét voorbeeld van samenwerking. Bewoners smeden samen plannen om de leefbaarheid in hun eigen buurt te verbeteren, vaak met een eigen budget. De Smederijen bestaan inmiddels tien jaar. Sinds het ontstaan van De Smederijen zijn er heel veel projecten gerealiseerd.

Jong Hoogeveen

Jong Hoogeveen is een innovatieve aanpak om de kinderen en jongeren gezond, veilig, schuldenvrij en goed opgeleid op te laten groeien, zodat zij succesvol hun weg in de samenleving en op de arbeidsmarkt vinden. Jong Hoogeveen zet zich in op geld en armoede, naschoolse activiteiten, ouders leren en zorg, onderwijs en arbeid en veiligheid.

Leggen stoeptegel KS 2019-02-14

GKN Fokker

De Koning en Koningin Máxima vervolgen hun bezoek aan Hoogeveen bij GKN Fokker. GKN Fokker is één van de grootste werkgevers in de streek. Het bedrijf ontwikkelt vliegtuigonderdelen van composiet. Dit zorgt voor lichtere en duurzamere vliegtuigen waardoor er minder CO2 wordt uitgestoten. In de fabriek worden onder meer onderdelen van composiet voor het gevechtsvliegtuig, de F-35, gemaakt. Het koninklijk paar krijgt in de fabriek een rondleiding en uitleg over de stealthtechnologie waardoor vliegtuigen niet zichtbaar zijn op radarbeelden.