Streekbezoek Zuidwest-Drenthe


Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brachten op woensdag 18 september 2019 een streekbezoek aan Zuidwest-Drenthe. Het Koninklijk Paar bezoekt de gemeenten Hoogeveen, Westerveld, De Wolden en Meppel

Tijdens het streekbezoek werd aandacht gegeven aan initiatieven van bewoners en ondernemers om hun dorp of stad leefbaarder te houden. Bij de initiatieven staat een verbindende aanpak centraal. Hiervoor gaan ze in gesprek met verschillende organisaties en brengen zij een bezoek aan GKN Fokker en Astron.

streekbezoek_drenthe2019_compleet_RGB

Gemeente Hoogeveen

herinrichting-kerkplein-hoogeveen

In Hoogeveen staat het bezoek van het Koninklijk Paar in het teken van de verbinding en samenhang. In grand café Marron spreken de Koning en Koningin met mensen die betrokken zijn bij De Smederijen en Jong Hoogeveen. Vervolgens brengen ze een bezoek aan GKN Fokker.

Gemeente De Wolden

de wolden ijhorst

In de gemeente De Wolden spreken de Koning en Koningin met dorpsbewoners van Veeningen, een zeer initiatiefrijk en vooruitstreven dorp. Veeningen is de bakermat van Initiatiefrijk De Wolden, waarbij de gemeente aansluit op initiatieven uit de samenleving.

Gemeente Westerveld

DRT

De gemeente Westerveld is een unieke gemeente. Het ligt tussen drie nationale parken en biedt veel ruimte voor innovatie en ontwikkeling. Tijdens het streekbezoek komt het Koninklijk Paar naar het Nationaal Park Dwingelderveld en hét Nederlands instituut voor radioastronomie: ASTRON.

Gemeente Meppel

Mini Meppel timmeren en varen 10

De gemeente Meppel is het bruisende hart in de regio, op de grens van Drenthe en Overijssel. Hier brengt het Koninklijk Paar eerst een bezoek aan de opgeknapte jaren 50-wijk Haveltermade. Vervolgens gaan zij in de binnenstad in gesprek met een aantal kleinschalige ondernemers.