Rijden op waterstof in Drenthe


Rijden op waterstof is in opkomst en de ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. Om het rijden op waterstof in Drenthe te stimuleren komen er in 2021 vijf waterstofvulpunten. Het gaat om vulpunten die samen een dekkend netwerk vormen voor de gehele provincie. De vulpunten komen in Assen, Beilen, Hoogeveen, Nieuw-Amsterdam en Peize.

Ervaringsdagen Rijden op waterstof

Resato, Orangegas en de Drentse Energieorganisatie (DEO) bieden op donderdag 12 en zaterdag 21 november belangstellenden de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om te rijden op waterstof. U kunt op het buitenterrein bij Resato in Assen zien wat voor type waterstofauto's er op de markt zijn en een proefrit maken. Daarnaast vertellen medewerkers van Resato en Orangegas over de vulpunten die er komen in Drenthe en laten zij zien hoe het tanken gaat. De DEO vertelt u over de financieringsmogelijkheden voor een waterstofauto.

Tijdsloten

Vanwege de coronamaatregelen dient u zich vooraf aan te melden via een aanmeldformulier voor een tijdsslot. Per uur kunnen acht mensen het terrein, waarop de uitleg en start van de proefrit plaatsvindt,  betreden.

Proefrit

Als u een proefrit wilt maken, kunt u dat aangeven op het aanmeldformulier. U krijgt een tijd toegewezen voor uw proefrit. Na elke rit wordt de auto ontsmet.

Aanmelden

U kunt zich tot 1 november 2020 aanmelden voor de ervaringsdagen via het aanmeldformulier.

Waar en wanneer?

Locatie

Resato, Duitslandlaan 1 in Assen

Data en tijden

Donderdag 12 november
14.00 uur- 17.00 uur

Zaterdag 21 november
11.00 uur- 16.00 uur

Financieringsmogelijkheden waterstofauto

Wilt u meer weten over de financieringsmogelijkheden voor een waterstofauto, kijk dan op www.drentseenergieorganisatie.nl .

Webinar Rijden op waterstof

Op donderdag 8 oktober was er een webinar Rijden op waterstof in Drenthe. Heeft u dit gemist? U kunt de webinar hier terugkijken.