Marktdag GWW 2018


De provincie Drenthe gaat de komende jaren een groot aantal civieltechnische projecten uitvoeren. Dat doen we niet alleen, dat willen we samen doen met u.

Als aannemer die in Drenthe al in de civiele techniek werkzaam is of dat graag zou willen, heeft u vast een mening over hoe de provincie Drenthe projecten op de markt brengt. Wat doen wij goed en wat kan beter? Wij willen graag uw kennis en die van ons combineren om de op stapel staande projecten op de juiste wijze op de markt te brengen.

Daarom organiseren we op donderdag 25 januari 2018 een marktdag op het provinciehuis in Assen. Hieronder vindt u alle informatie over de marktdag.

Meld u hier aan via het aanmeldformulier

Tijdens deze marktdag presenteert de provincie de GWW-projecten die op stapel staan. Daarnaast kunt u als civiele aannemer in de verschillende workshops meedenken en meepraten over de manier waarop projecten naar de markt worden gebracht. Een tweetal sprekers zal de dag prikkelend omlijsten.

Sprekers

Harry Webers, voormalig bestuursvoorzitter van Witteveen+Bos, heeft zijn baan als adviseur opgezegd om zich volledig te focussen op het versterken en verduurzamen van de GWW-sector in Oost-Nederland. Tijdens de marktdag zal hij u meenemen in de kansen en uitdagingen in de GWW markt van de toekomst.

De tweede spreker houden we voor nu nog even onder de pet.

Programma

11:30 uur      Inloop en lunch
12:30 uur      Opening door gedeputeerde Henk Brink
12:45 uur      Spreker 1
13:30 uur      Workshopronde 1
14:00 uur      Workshopronde 2
14:30 uur      Pauze
14:45 uur      Workshopronde 3
15:15 uur      Spreker 2: Harry Webers, Kansen en uitdagingen GWW-sector
16:00 uur      Afronding en samenvatting workshops
16:30 uur      Netwerkborrel

Workshops

Gedurende de dag gaan we samen met u in gesprek tijdens de workshops over verschillende thema’s. Er zijn drie workshoprondes en vier thema’s: MKB aan de slag in Drenthe, Duurzaamheid & Innovatie, MKB & aanbesteden en Grip op de uitvoering.

MKB aan de slag in Drenthe

Het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) is de motor van de Drentse economie. Meer dan 95% van het Drentse bedrijfsleven is MKB. Als provincie vinden we het belangrijk dat het lokale MKB de kans krijgt om mee te werken aan onze projecten.
Tijdens deze sessie zoomen we in op hoe we het lokale MKB beter kunnen betrekken bij provinciale projecten.

Duurzaamheid & Innovatie

Duurzaamheid en innovatie, modegril of bittere noodzaak? Iedereen roept daar moeten we wat mee, maar wat is de rol van de overheid en markt in deze? De nadruk van deze sessie ligt op het praktisch maken en houden van duurzaamheids- en innovatie-eisen.

MKB & aanbesteden

Staat het MKB buitenspel bij de aanbestedingen van de provincie Drenthe? Wil het MKB een grotere kans  in provinciale aanbestedingen? Kloppen vooroordelen als “Het MKB kan geen UAV-GC” en “EMVI is een spel voor het grootbedrijf”? Tijdens deze sessie ligt de focus vooral op de eisen die de provincie stelt voor deelname aan aanbestedingen.

Grip op de uitvoering

Een succesvol project valt of staat met een goede samenwerking. Geen gezeur meer tijdens de uitvoering! Goed gedrag belonen of slecht gedrag bestraffen? Wat is de weg naar een betere samenwerking? Voorkomen we vechtcontracten beter met een stok of een wortel?
Tijdens deze sessie wil de provincie met u het gesprek aan over hoe we op een prettige en effectieve wijze kunnen samenwerken.

Vervolg

Van de door u gedeelde informatie tijdens de workshopsessies zal een samenvatting per thema gemaakt worden. Deze samenvattingen worden gebundeld tot een verslag. Dit verslag wordt op de provinciale website gepubliceerd.

Geïnteresseerd?

Zien we jullie op 25 januari 2018? Wij zörgen veur de dreuge worst!
Meldt u zich dan voor 19 januari 2018 aan op provincie.drenthe.nl/marktdag2018

Disclaimer

Om de discussies zuiver voor de doelgroep te houden worden alleen civieltechnische aannemers verzocht zich aan te melden voor de marktdag.

Acquisitie naar aanleiding van deze uitnodiging wordt niet op prijs gesteld.


Contact

Voor vragen over de marktdag kunt u contact opnemen met Ronald Hulsebos: post@drenthe.nl of (0592) 365 555