Maatregelen tegen verspreiding coronavirus


In Nederland gelden verschillende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Alle actuele landelijke maatregelen zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid. In Drenthe werken de 12 gemeenten en de provincie samen in Veiligheidsregio Drenthe.

De provincie Drenthe volgt de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat we zoveel mogelijk vanuit huis werken. De medewerkers blijven telefonisch en per mail bereikbaar. Evenementen en externe bijeenkomsten van de provincie gaan tot 1 juni niet door.

Bijeenkomsten

Alle externe bijeenkomsten en evenementen die de provincie Drenthe organiseerde zijn tot 1 juni afgelast. Heeft u hierover vragen? Neem dan contact op met uw contactpersoon bij de provincie of bel met het algemene nummer 0592 36 55 55 of mail naar post@drenthe.nl.

Hulp aan Drentse ondernemers

De provincie Drenthe wil de Drentse ondernemers helpen om deze tijd goed door te komen. Daarvoor zijn een aantal acties in gang gezet.

Subsidie

Het kan zijn dat u door het coronavirus een door de provincie gesubsidieerde activiteit uit moet stellen of niet door kunt laten gaan.

Videoboodschap commissaris van de Koning Jetta Klijnsma

Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma heeft een videoboodschap opgenomen om alle inwoners van Drenthe een hart onder de riem te steken: “Zorg goed voor de mensen om u heen én voor uzelf. Samen zijn we sterker en komen we deze moeilijke tijd door’.

Corona-informatie

Voor de actuele informatie over het coronavirus verwijzen wij u direct naar de betrokken instanties