Informatie over toerisme en recreatie


De ingestelde maatregelen vanwege het coronavirus hebben grote impact op de vrijetijdssector in Drenthe. Campings en vakantieparken mochten het sanitairgebouw niet openen en horeca en dagattracties moesten ook wekenlang hun deuren sluiten.

Sinds 1 juni is de horeca in Drenthe weer open en zijn ook de meeste dagattracties weer te bezoeken. De sanitairgebouwen op campings gaan op 15 juni weer open.

Onderzoek van Marketing Drenthe wijst uit dat vrijwel elke ondernemer direct nadeel ondervindt van de crisis. Meer informatie hierover en wat Marketing Drenthe doet om de sector te ondersteunen, motiveren en inspireren is te vinden op de website van Marketing Drenthe.

Anderhalve meter economie

Ondernemers in de vrijetijdssector hebben zich in de afgelopen maanden  voorbereid op de anderhalve meter gastbeleving. Zij troffen diverse maatregelen volgens de richtlijnen van het RIVM en kunnen gasten op een goede, veilige en gastvrije manier ontvangen.

Vaarrecreatie

De provincie Drenthe gaat met ingang van vrijdag 29 mei a.s. weer over op zomerbediening. We zijn ook op zondag 31 mei (1e pinksterdag) geopend. We zullen vanaf 29 mei naar gelang het aanbod van recreatievaartuigen gaan opschalen qua personele inzet. Tot 1 juli blijven voorzieningen zoals openbare toilet/douchevoorzieningen gesloten.


Ik ben Drents ondernemer

Bent u ondernemer in de vrijetijdssector dan vindt u op de website Ik Ben Drents Ondernemer alle informatie over regelingen voor ondernemers en veel gestelde vragen

Heeft u vragen over de regelingen of behoefte aan een luisterend oor dan kunt u contact opnemen met Tonique Hollander, sectorspecialist Recreatie & Toerisme.   Mail: tonique@ikbendrentsondernemer.nl
Tel: 06-20134543

Houdt u ook de websites van brancheorganisaties als KHN, HISWARECRON, Vekabo, B&B en SVR goed in de gaten en de website van de Veiligheidsregio Drenthe.