Informatie over toerisme en recreatie


De ingestelde maatregelen vanwege het coronavirus hebben grote impact op de vrijetijdssector in Drenthe. Campings en vakantieparken mogen hun deuren openen, maar alleen als zij hun gasten privésanitair kunnen bieden. De sanitairgebouwen op campings en vakantieparken zijn gesloten. Ook horeca en dagattracties in Drenthe zijn dicht.

Onderzoek van Marketing Drenthe wijst uit dat vrijwel elke ondernemer direct nadeel ondervindt van de crisis. Meer informatie hierover en wat Marketing Drenthe doet om de sector te ondersteunen, motiveren en inspireren is te vinden op de website van Marketing Drenthe.

Anderhalve meter economie

Ondernemers in de vrijetijdssector bereiden zich ondertussen voor op de anderhalve meter economie. Zij treffen diverse maatregelen om volgens de richtlijnen van het RIVM te kunnen handelen als de maatregelen worden versoepeld of als zij open mogen.

Vaarrecreatie

De provincie Drenthe gaat met ingang van vrijdag 29 mei a.s. weer over op zomerbediening. We zijn ook op zondag 31 mei (1e pinksterdag) geopend. We zullen vanaf 29 mei naar gelang het aanbod van recreatievaartuigen gaan opschalen qua personele inzet. Tot 1 juli blijven voorzieningen zoals openbare toilet/douchevoorzieningen gesloten.


Ik ben Drents ondernemer

Bent u ondernemer in de vrijetijdssector dan vindt u op de website Ik Ben Drents Ondernemer alle informatie over regelingen voor ondernemers en veel gestelde vragen

Heeft u vragen over de regelingen of behoefte aan een luisterend oor dan kunt u contact opnemen met Tonique Hollander, sectorspecialist Recreatie & Toerisme.   Mail: tonique@ikbendrentsondernemer.nl
Tel: 06-20134543

Houdt u ook de websites van brancheorganisaties als KHN, HISWARECRON, Vekabo, B&B en SVR goed in de gaten en de website van de Veiligheidsregio Drenthe.