Informatie voor inwoners


Het coronavirus heeft grote impact op onze inwoners: of je nu jong of oud bent: school, werk, boodschappen doen.... alles gaat nu anders dan normaal gesproken. Door goed alle maatregelen vol te houden, proberen we samen verspreiding van het virus tegen te gaan.

We krijgen het coronavirus alleen onder controle als iedereen het volgende doet:

  • Blijf zoveel mogelijk thuis
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Was vaker je handen

Snelle bespaartips voor energie

Nu we met z'n allen veel thuiszitten, pakken veel mensen klusjes op. Het ideale moment om ook energiebesparende maatregelen te nemen! En die hoeven helemaal niet enorm te zijn. Met hele eenvoudige klusjes die iedereen kan doen, laten we zien hoe makkelijk het is om energie te besparen.

CoronaMelder

Digitale middelen kunnen helpen bij de bestrijding van het coronavirus. Het ministerie van VWS ontwikkelde de app CoronaMelder. Deze app meldt of u in de buurt bent geweest van iemand die na een test corona blijkt te hebben. Lees meer over CoronaMelder op coronamelder.nl of rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-app. Voor technische vragen over de app of hulp bij instellen kun je contact opnemen met de helpdesk via 0800 1280.


Waar kunt u terecht bij vragen?

Rijksoverheid

Heeft u vragen over het coronavirus of de maatregelen die In Nederland gelden tegen de verspreiding van het coronavirus? Dit is te vinden op de website van de Rijksoverheid  of bel 0800-1351 (8.00-20.00 uur)

Veiligheidsregio Drenthe

Heeft u vragen over de dingen die specifiek over Drenthe gaan? In Drenthe werken de 12 gemeenten en de provincie samen in de Veiligheidsregio Drenthe. We stellen samen richtlijnen op die in heel Drenthe gelden. Bijvoorbeeld over hoe we ondernemers kunnen steunen of hoe de jeugd weer kan sporten. Op de website van de Veiligheidsregio Drenthe vindt u alle actuele informatie.

Uw eigen huisarts

Heeft u vragen over uw gezondheid? Bel uw huisarts bij meer dan 38 graden koorts en moeite met ademhalen. Buiten kantoortijden kunt u de huisartsendienst bellen.