Heilkoptervluchten Drentsche Aa-gebied

_DSC19416_df_1280Begin februari vliegt in opdracht van de provincie Drenthe een helikopter over het Drentsche A- gebied om de opbouw van de bodem in dit gebied in kaart te brengen. De helikoptervluchten starten op dinsdag 7 februari. In de dagen voorafgaand wordt de apparatuur gereed gemaakt en getest op vliegveld Eelde.

Het vliegen neemt circa 8 dagen in beslag. Het vliegschema met bijbehorend gebied wordt weergegeven op onderstaande kaart. Het vliegschema zal dagelijks worden geactualiseerd.

Vluchtschema dinsdag 21 februari

Flightplan_Day11_20170221

Laatste nieuws gewijzigd op 20 februari om 16:00 uur

Dinsdag 20 februari: Dinsdag wordt gevlogen in het blauw gearceerde gebied op bovenstaande kaart. Dat is het noordoostelijke gebied ten oosten van de N34 in/nabij het Hunzedal . Bij laaghangende bewolking, mist of slecht zicht kan mogelijk niet (de gehele dag) gevlogen worden.

Maandag 19 februari: Het weer werkte vandaag niet mee, er zijn maar 127 km gevlogen. Daarmee is het zuidelijke deel nabij Westerbork en Schoonoord geheel afgerond. In totaal moeten nog 193 km in kaart gebracht worden.

Toelichting kaart: De rode lijnen geven het onderzoeksgebied aan. Voor het keren van de helikopter naar de volgende vluchtlijn is een zone van 100 -200 m breed nodig buiten het aangegeven onderzoeksgebied. Het blauw gearceerde gebied wordt dinsdag gevlogen. Het grijs gearceerde gebied is in de afgelopen dagen uitgevoerd.