Drentse Ambassade-meisje website

Drentse ambassade, een stukje Drenthe in Den Haag

Van 13 tot en met 18 september 2017 organiseert de provincie Drenthe de Drentse ambassade in Den Haag. De ambassade is onderdeel van het Prinsjesfestival, dat in 2017 voor de vijfde keer rondom Prinsjesdag wordt georganiseerd.

Wij laten Den Haag kennismaken met  ons toekomstgerichte, energieke en innovatieve bedrijfsleven en onze agrarische sector. Ook presenteert Drenthe zich als grensregio, waarin we mooie resultaten behalen met onze Duitse buren en andere Europese partners. Zo laten we zien wat Drenthe te bieden heeft, maar ook wat daarvoor nodig is vanuit de politiek en de samenleving. Tot slot kleuren we Den Haag met allerlei activiteiten die maken dat mensen hier zo graag komen.

CMV17060804-Drentse Ambassade-strikje website

Nieuws

Nieuwspoort, zakelijke ontmoetingsplek

Header uitnodiging Nieuwspoort

In internationaal perscentrum Nieuwspoort organiseert de provincie Drenthe tal van ontmoetingen, met Kamerleden, bedrijfsleven, deskundigen, media en jongeren.

Publieksactiviteiten in de Haagse binnenstad

Vlaggetjes

In samenwerking met Stichting Prinsjesfestival, Marketing Drenthe en diverse Drentse ondernemers en instellingen organiseert de provincie Drenthe een aantal activiteiten in de binnenstad.

Prinsjesfestival

Logo-prinsjesfestival

Prinsjesfestival viert het feest van de democratie. Het is uitgegroeid tot een moderne traditie met een betekenisvol programma vol feestelijke en inhoudelijke activiteiten.

Prinsjesfestival biedt ieder jaar een podium aan een provincie. Op deze manier wil het festival een brug slaan van de hofstad naar de rest van het land en ervoor zorgen dat het feest van de democratie niet alleen een Haags feestje, maar een feest voor iedereen is.

In 2017 verbindt de provincie Drenthe zich nadrukkelijk aan Prinsjesfestival. Wij starten een dag eerder met onze activiteiten en sluiten af op 18 september. Prinsjesfestival eindigt op Prinsjesdag.

Prinsjesfestival op Twitter