banner_mirjam_pauwels
Vrouwen in Provinciale Staten

In 2017 is het 100 jaar geleden dat vrouwen zich volgens de Grondwet voor het eerst verkiesbaar mochten stellen als politicus. Twee jaar later kregen zij ook actief kiesrecht (stemrecht). Een keerpunt in de politieke arena.

Alle reden voor een feestje, en tegelijkertijd dé aanleiding om aandacht te vragen voor een goede afspiegeling van onze samenleving in de Drentse politiek.

Daarom brengt de provincie Drenthe in 2017, 2018 en 2019 samen met diverse Drentse organisaties en instellingen dit thema voor het voetlicht. Dat doen we op verschillende manieren en voor een breed publiek, waarbij we natuurlijk aanhaken bij de landelijke, gemeentelijke en provinciale verkiezingen.

Nieuws en wetenswaardigheden

Meedoen

Organiseert u een evenement dat past binnen '100 jaar vrouwen kiezen'? En zou u dit graag op onze evenementenkalender terugzien? Vul dit formulier in. Wij nemen dan contact met u op.

Logo

Vrouwen kiezen logoVoor uitingen over '100 jaar Vrouwen Kiezen' kunt u het logo hieronder downloaden. Wilt u het logo gebruiken voor een commercieel doel? Bijvoorbeeld voor een website of evenement? Neem dan contact op via post@drenthe.nl en vermeld voor welke doelen u ons logo wilt gebruiken.