Juryleden Drentse Talentprijs Cultuur


Uit alle aanmeldingen kiest een Drentse vakjury drie genomineerden. Deze worden voorgelegd aan een landelijk jury die de uiteindelijke winnaar aanwijst. In het najaar wordt de Drentse Talentprijs Cultuur uitgereikt door Marieke Vegt, directeur van K&C.

De landelijke jury bestaat uit:

 • Marco Out, voorzitter van de jury
  Burgemeester van Assen
 • Jacco de Boer
  Hoofdredacteur IepenUP, woordvoerder LCH 2018
 • Hans Haerkens
  Directeur Haerkens Resultancy
 • Victorine Koningsberger
  Zelfstandig adviseur Kunst & Cultuur
 • Arthur Schmidt
  Directeur Buitenkunst

De Drentse vakjury bestaat uit:

Annelies Bakelaar

Annelies Bakelaar is na een carrière als manager, directeur en bestuurder bij diverse organisaties en overheden teruggekeerd naar de wereld waarin zij ooit begon: het bibliotheekwezen. Sinds oktober 2018 is zij bestuurder van Biblionet in Drenthe. De Ommense is daarnaast al dertien jaar actief voor de plaatselijke fractie van het CDA en heeft een groot hart voor het MBO onderwijs waar zij in de Raad van Toezicht zit van het Alfa College. Bakelaar heeft diverse studies afgerond waaronder Documentation & Information management aan Saxion Hogeschool, Servant Leadership aan het NIVSL en Public Governance MBA aan Nyenrode Business Universiteit.

Marjan Koekoek

Marjan Koekoek neemt in haar functie van radiopresentatrice en -samensteller plaats in de vakjury. Ze is elke zondag te horen in het programma Zondagochtendlicht op RTV Drenthe, waarin poëzie, muziek en persoonlijke verhalen aan bod komen. Daarnaast werkt ze als eindredacteur bij Dagblad van het Noorden. In het verleden was Koekoek eindredacteur en nieuwslezer bij de NOS. Daarvoor werkte ze als verslaggever voor Dagblad de Limburger en de Zwolsche Courant. Ze heeft journalistiek gestudeerd aan de Christelijke Hogeschool Windesheim.

Marieke Meijerink

Marieke Meijerink werkt sinds 2013 als coördinator kunsteducatie en -participatie jeugd en jongeren bij Centrum Beeldende Kunst (CBK) Emmen. Als coördinator ontwikkelt en organiseert zij educatieve activiteiten waardoor kinderen en jongeren in aanraking komen met (beeldende) kunst. Daarnaast zet Meijerink zich in voor culturele evenementen in Coevorden, waar zij ook woont. Haar werkzaamheden borduren voort op de bachelorstudie Algemene Cultuurwetenschappen en master Kunstbeleid en -management die zij met succes afrondde. In haar vrije tijd doet ze aan zingen, muziek luisteren en concerten bezoeken. Daarnaast houdt zij erg van sprookjes en verhalen.

Jan Stam

Jan Stam werkt als adviseur popmuziek en festivals sinds 1993 bij Stichting Kunst & Cultuur in Assen. Hij zit al bijna zijn hele leven in de muziek. Als kind leerde hij zichzelf gitaar spelen en werd lid van de programmacommissie bij de gereformeerde jeugdsoos Tinck te Hoogeveen. Sindsdien zet Stam zich in voor de ontwikkeling van lokaal en regionaal poptalent. In 1981 richtte hij het popcollectief Poptone op en was mede initiatiefnemer van stichting Popo (Provinciaal Pop Overleg Overijssel) en de stichting Pop Drenthe (1982). Pas een tiental jaren geleden besloot Stam te gaan studeren. De bachelor Commerce, Cultuurmanagement rondde hij met succes af aan Stenden Hogeschool in Emmen. Bijna jaarlijks is hij betrokken bij het Bevrijdingsfestival in Assen.

Remco van Zandvoort

Remco van Zandvoort was tot 2015 algemeen directeur en artistiek leider van Theatergroep NiznO. Sinds 1 januari 2015 is hij de algemeen directeur van Garage TDI. Begin 2017 was hij één van de initiatiefnemers van het Jeugdtheaterfestival Art of Wonder in Assen. Aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden volgde Van Zandvoort de opleiding tot Docent Theater. Bij deze onderwijsinstelling is hij nog steeds betrokken als externe examinator en assessment beoordelaar. Naast docent is hij ook regisseur en schrijver met een brede interesse in theater, kunst, sport, politiek en maatschappij.