Juryleden Drentse Anjer Prijs


Jurr van Dalen

voorzitter van de jury - Discipline: Erfgoed

Jurr van Dalen (Zuidwolde) is duurzaamheidseconoom, toezichthouder en bestuurder. Hij is daarnaast actief op het terrein van erfgoed, sinds het ooit mede georganiseerde eerste festival Architecture International Rotterdam (AIR).

Van Dalen richt zich op het bevorderen van duurzaamheid, innoveren, ondernemen en cultuur. Politiek maakte hij tussen 2011 en het voorjaar van 2019 deel uit van het Drents Parlement voor D66 en zette zich ondermeer in voor economie, cultuur en bestuur.

Hij is actief voor innovatieve energie-oplossingen als mede-oprichter van Stichting Samen Energieneutraal, voor social enterprises, culturele initiatieven en voor overheden rond het helpen oplossen van complexe vraagstukken.

Van Dalen is voorzitter van de Stichting Erfgoed (uitgever van het Vlaams Nederlandse tijdschrift Erfgoed van Industrie en Techniek), lid van de bezwarenadviescommissie van het Fonds voor Cultuurparticipatie en lid Raad van Advies van Stichting Erfgoed Arsenaal Drenthe.

Hanneke Bruggeman

Discipline: letteren/podiumkunsten

Hanneke Bruggeman is sinds de fusie van de bibliotheek, de bioscoop en het theater directeur bestuurder van De Nieuwe Kolk (DNK) in Assen.  Daarnaast is zij actief in diverse stichtingen en besturen en algemeen bestuurder van VNO-NCW Drenthe. Met haar gezin woont Bruggeman in de gemeente Aa en Hunze. In haar vrije tijd doet ze aan skiën en reist en kookt ze graag. Sinds januari 2018 maakt Bruggeman deel uit van de jury van de Drentse Anjer Prijs.

Leo Hegge

bestuurslid Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe
Discipline: muziek

Leo Hegge is werkzaam als directeur bestuurder van Cultuurhuis De Klinker in Winschoten en als bestuurslid van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe. Daarnaast is hij voorzitter van het overleg Noordelijke Schouwburg Directies (Groningen, Drenthe, Friesland). Hegge, gitarist en zanger, is getrouwd en woonachtig in Tynaarlo.

Rob van der Ree

Discipline: Theater

Rob van der Ree is in 1985 afgestudeerd als docent en regisseur aan de Toneelacademie in Maastricht. Hij heeft gewerkt als Provinciaal Toneel Adviseur (PTA) bij stichting Kunst & Cultuur Drenthe en later als docent drama bij de PABO in Meppel/Emmen. Bij theater de Tamboer heeft Van der Ree kindercursussen en theaterproducties opgezet. Met PABO studenten heeft hij grote voorstellingen gemaakt als Reynaert de Vos, Fulco de Minstreel, Paddeltje en Lijsje Lorresnor. Momenteel werkt Van der Ree aan een openlucht theaterstuk over de moord op Mina Koes, dat in augustus 2020 wordt opgevoerd in Zuidwolde. Van der Ree is woonachtig in Dwingeloo Meppel.

Annemiek Rens

Discipline: beeldende kunst

Annemiek Rens is Hoofdconservator van het Drents Museum in Assen. Zij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Eerder werkte ze bij het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis in Den Haag en maakte tentoonstellingen en publicaties voor onder andere Kröller-Müller Museum en CODA Museum Apeldoorn. Bij het Drents Museum was ze verantwoordelijk voor onder meer de tentoonstellingen Peredvizhniki, The American Dream, Into Nature 2018 en Barbizon van het Noorden.

Alie Brinks

Ambtelijk secretaris Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe

Alie Brinks is ambtelijk secretaris van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zij werkt sinds 2003 als beleidsmedewerk Kabinetszaken bij de provincie Drenthe

Ebrien den Engelsman

Bestuurslid Prins Bernhard Cultuurfonds
Schrijven juryrapport

Ebrien den Engelsman is sinds 2016 bestuurslid van het Prins Bernhard Cultuurfonds en verantwoordelijk voor het schrijven van het juryrapport. Den Engelsman is directeur van Kunstraad Groningen. De kunstraad adviseert de gemeente en provincie Groningen op het gebied van kunst en cultuur en beheert zelfstandig enkele budgetten. Den Engelsman heeft ruime ervaring in de culturele sector. Na haar studie Kunst & Kunstbeleid aan de Rijksuniversiteit Groningen (1990) werkte zij als beleidsadviseur cultuur bij de provincie Drenthe. Daarna verrichtte ze als consultant, verspreid over Nederland, werkzaamheden voor gemeenten en provincies en culturele organisaties als musea en kunstencentra. Dat betrof zowel onderzoek, strategisch advieswerk, als operationele coördinatie.