Financiële steun provincie voor upgrading hippisch centrum Exloo


De provincie Drenthe, de gemeente Borger-Odoorn en de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS) ondersteunen eigenaar Lieuwe Koopmans bij het fasegewijs uitbreiden en moderniseren van het bestaande hippisch centrum Exloo.

In de eerste fase (start nog voor de zomer 2021) gaat het om een eerste investering van ruim 550.000 euro waarvan de provincie Drenthe 140.000 euro op tafel legt. Op 21 april as beslissen Provinciale Staten over het voorstel van GS. Uiteindelijk zal de metamorfose enkele miljoenen gaan kosten. Koopmans is erg blij met de financiële bijdrage van de provincie Drenthe. “Dit toont aan dat we er allemaal vertrouwen in hebben, dat dit hippisch centrum allure krijgt met een hippische functie voor Noord-Nederland.”  Gedeputeerde Henk Brink (VVD) zegt zich sterk te willen maken voor dit soort Drentse investeringen in de sport die ook direct een positief effect hebben op de regionale economie. “Die twee dingen gaan hier samen.. Moderne sportaccommodaties trekken o.a. nieuwe events aan, zowel regionaal, nationaal als internationaal. Goed voor de hippische sport maar ook zeker goed voor de regionale economie”, meent Brink. De gedeputeerde waardeert de positieve insteek van de KNHS en de ondersteuning van de gemeente Borger-Odoorn.

“We gaan aan de slag. Upgraden om het aantal hippische evenementen (nationaal en internationaal) flink uit te breiden, de gebouwen te “verduurzamen”, en het verblijf voor ruiters en paarden te optimaliseren. Niet alleen tijdens events, maar in principe 24/7. Toeschouwers/publiek moeten een comfortabel verblijf worden aangeboden”, vertelt Koopmans.