Werkzaamheden doorfietsroute in Assen van start


Nieuwe Enkeerdbrug bijna gereed

In Assen is op 24 februari de nieuwe Enkeerdbrug geplaatst. Deze nieuwe fiets- en voetgangersbrug sluit (ter hoogte van het Enkeerdpad) aan op de doorfietsroute.

In de vroege lentezon was het intakelen van de brug een prachtig gezicht. De nieuwe Enkeerdbrug vervangt de oude brug, die aan vervanging toe was. Het ontwerp is van IPV Delft. Machinefabriek Rusthoven bouwt de brug.

Planning

Aan de Kanaaldijk in Assen beginnen maandag 1 maart de allereerste werkzaamheden voor het Asser deel van de doorfietsroute. Het Asser gedeelte loopt straks langs het Havenkanaal, vanaf de Vrieserweg tot aan de Havenkade.

De eerste fase van het werk is het gedeelte tussen de aansluiting met de Vrieserweg tot aan de Lonerbrug en het gedeelte tussen het Deurzerdiep en het viaduct Europaweg Noord. Aannemer Schagen Bv legt hier eerst een fundering  aan en vanaf april komt de betonverharding. Eind mei is dit werk gereed.

Na de zomer gaat de aanleg verder. Dan volgt het gedeelte rondom de roeiclub Assen bij de ‘Bult van Loon’ en de aanleg van een nieuwe fietsbrug over het Deuzerdiep. Het laatste deel is het gedeelte tot aan de Havenkade. Het Havenkanaal krijgt hier een ecologische oever. In 2022 is het Asser deel van de doorfietsroute naar verwachting gereed.