CDK’s Drenthe en Groningen ontvangen eerste exemplaren De Hondsrug- Landschap van eeuwen

Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning in Drenthe en René Paas,  Commissaris van de Koning in Groningen,  hebben woensdag 28 oktober de eerste exemplaren van het publieksboek De Hondsrug- Landschap van eeuwen aangeboden gekregen door Sonja van der Meer, directeur Het Drentse Landschap en Cathrien Posthumus, manager van De Hondsrug UNESCO Global Geopark.
De komende dagen krijgen ook de zes burgemeesters van de Hondsruggemeenten (Groningen, Tynaarlo, Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen) een boek uitgereikt.

De Hondsrug- Landschap van eeuwen brengt de fascinerende geschiedenis van het  Hondsruggebied  in beeld. Het is een van de oudst bewoonde plekken van Nederland. Er leefden neanderthaler-jagers toen de laatste ijstijd nog moest beginnen. Bijna alle hunebedden vind je in het Hondsruggebied. Behalve een unieke geologie en een lange prehistorie heeft het Hondsruggebied ook een jongere geschiedenis vol verhalen.

In 2013 is het Hondsruggebied (dat het gebied van Coevorden en Emmen tot aan de stad Groningen beslaat) uitgeroepen tot een Europees en Global Geopark. Daarmee is het Hondsruggebied het eerste Geopark van Nederland. Wereldwijd zijn er meer dan 150  Geoparken. Geoparken hebben als kenmerk dat ze een bijzondere ontstaansgeschiedenis hebben in combinatie met het culturele- en natuurverhaal. Sinds 2015 zijn alle Geoparken in de wereld toegetreden tot een nieuwe UNESCO categorie. Vanaf dat moment heet het gebied Hondsrug UNESCO Global Geopark. In het gebied zijn zes gemeenten vertegenwoordigd en twee provincies

De Hondsrug- Landschap van eeuwen is een uitgave van Het Drentse Landschap. Het Drentse Landschap werkte hierin nauw samen met De Hondsrug UNESCO Global Geopark en het Hunebedcentrum in Borger. Het boek is tot stand gekomen met behulp van vele partijen.

Het boek telt 352 pagina’s en heeft een formaat van 26 x 26 cm. Bertus Boivin schreef de teksten, Hans Dekker en Alle Oldenbeuving maakten de meeste foto’s en Albert Smit van Ga Creatief Meppel deed de vormgeving. Verkrijgbaar via de webwinkel van het Drentse Landschap , bij het Hunebedcentrum en diverse Drentse en Groningse boekhandels.