Herenmode Piet Koopmans & Zn. tiende hofleverancier in Drenthe


Herenmode Piet Koopmans & Zn. in Meppel mag zich voortaan hofleverancier noemen. Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma reikte vrijdag 25 september 2020 het predicaat uit met het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

Herenmode Piet Koopmans & Zn. bestaat 175 jaar. Het is het tiende bedrijf in Drenthe dat het predicaat krijgt.

De Koning kan het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen, met de toevoeging "Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier", toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een belangrijke plaats innemen in hun regio. De onderneming moet daarnaast minstens honderd jaar bestaan en van onbesproken gedrag zijn. Het predicaat hofleverancier werd in 1815 ingevoerd door Koning Willem I.

Herenmode Piet Koopmans & Zn.

In 1845 vestigde zich in het historische winkelpand aan de Woldstraat 8 in Meppel een hoeden- en pettenhandel. De grootvader van de huidige eigenaar nam de zaak in 1919 over, vader Piet Koopmans werd in 1969 eigenaar en vanaf 2009 zet Sjouke Koopmans jr. als derde generatie Koopmans het familiebedrijf voort. Het assortiment is ruim en ook online verkrijgbaar. Ook zijn de voormalige en huidige eigenaar zeer maatschappelijk betrokken in Meppel.