Pak (vaker) je fiets naar het werk

Als het even kan en zijn agenda laat het toe, dan pakt gedeputeerde Henk Brink de fiets naar het provinciehuis: “Het is leuk om te doen, je bent in beweging, beleeft de omgeving anders en het geeft je een gevoel van vrijheid”.

Pak je fiets op ‘Nationale Fiets naar je Werk Dag’

Fietsen is gezond, draagt bij aan een beter milieu en is vaak sneller dan de auto. Daarom vraagt de provincie Drenthe in het kader van ‘Nationale Fiets naar je Werk Dag’ aandacht voor fietsen naar het werk. De Nationale Fiets naar je Werk Dag is dit jaar op 24 september 2020. Dit jaar is dat natuurlijk net even anders dan andere jaren, want iedereen werkt zo veel mogelijk thuis. De kans is dus groot dat je die dag thuis werkt. Net als andere jaren gaat het er dan ook vooral om dat als je op de 24e naar je werk gaat, je de fiets pakt. En maak op de andere dagen bewust de keuze om met de auto, het OV of de fiets naar je werk te gaan.

"Ik werk thuis. Kan ik ook mee doen?"

Ja hoor, dat kan! Nationale Fiets naar je Werk Dag ontvangt veel vragen van medewerkers die dit jaar door corona noodgedwongen thuiswerken. Mensen die balen dat ze niet mee kunnen fietsen op donderdag 24 september. Niet nodig! Want je kunt gewoon meefietsen. Want ook als je thuiswerkt, heb je beweging nodig. Dus meld je aan via https://www.fietsnaarjewerkdag.nl/. Geef aan hoeveel kilometer je normaal gesproken heen en terug zou fietsen. En op de dag zelf pak je op een passend moment je fiets en fiets je een #thuiswerkrondje met net zoveel kilometers. Gebruik op social media bij je foto de hashtags #fietsnaarjewerkdagen #thuiswerkrondje. Met je deelname maak je net als iedere fietser ook kans op een elektrische fiets.

Nationale Fiets naar je Werk Dag

Het doel van ‘Nationale Fiets naar je Werk Dag’ is om zoveel mogelijk werknemers op de fiets naar het werk te laten gaan. Gedeputeerde Brink: “Als dé fietsprovincie van Nederland kunnen wij daarin niet achterblijven. We beschikken in Drenthe over een goed en uitgebreid fietsnetwerk, dat zich uitstekend leent voor fietsen naar het werk. Met het mooie weer van de afgelopen weken zie ik dat ook zeker gebeuren”.

Uiteraard is het doel dat werknemers niet alleen die ene dag op de fiets naar het werk gaan, maar meerdere dagen per jaar. Uit allerlei onderzoeken blijkt dat regelmatig bewegen ervoor zorgt dat werknemers minder snel ziek zijn en fitter en energieker op het werk verschijnen.