Eerste exemplaar junior Landschapsgids voor Jumelet


Sonja van der Meer, directeur van Stichting Het Drentse Landschap heeft op het Provinciehuis het eerste exemplaar van de Landschapsgids Drenthe junior overhandigd aan gedeputeerde Henk Jumelet. Bij het uitbrengen van de 100ste editie van het Kwartaalblad van het jubilerende Drentse Landschap heeft de Provincie Drenthe als cadeau voor de 85ste verjaardag van de stichting een bijdrage beschikbaar gesteld voor het maken van een speciale kindereditie. De junior Landschapsgids laat kinderen kennis maken met de natuur en het culturele erfgoed van Drenthe.

Doe-,leer-en beleefboek

De Landschapsgids Drenthe Junior is een doe-, leer- en beleefboek voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De gids heeft een speelse vormgeving met niet teveel tekst, maar wel veel tips en aanmoediging om zelf met natuur, cultuur en erfgoed bezig te gaan. Een aantal samenwerkingspartners van Het Drentse Landschap, zoals ROEG!, het Drents museum en het Hunebedcentrum hebben content geleverd. De junior gids is een mooie aanvulling op de nieuwe Landschapsgids Drenthe die onlangs is uitgekomen.

In de gids lees je over vlinders in Drenthe, leer je hoe je een insectenhotel kunt maken of een sporenbedje, zijn er raadsels en zoekplaatjes, lees je meer over ROEG!, het natuurprogramma van RTV Drenthe, staat er informatie over het Hunebedcentrum (met een bon voor een gratis toegangskaartje), kun je meer te weten komen over het grootste poppenhuis van Nederland (in het Drents Museum) en nog veel meer…Commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma en gedeputeerde Henk Jumelet roepen kinderen doormiddel van het boek op om Drenthe in te trekken:

Eigenlijk is Drenthe de grootste en stoerste speeltuin van Nederland. Dus trek je laarzen aan, houd de ogen en oren open en kom spelen bij ons in Drenthe

De Junior Landschapsgids Drenthe is vanaf volgende week af te halen bij het kantoor van Het Drentse Landschap aan de Kloosterstraat 5 te Assen, op het Provinciehuis, bij de Informatiecentra van Het Drentse Landschap en het Duurzaamheidscentrum Assen. Ook krijgen alle kinderen die meedoen aan de familieroute tijdens de tentoonstelling Barbizon van het Noorden in het Drents Museum een exemplaar mee naar huis.

Aanbieding Kwartaalblad Junior Jumelet 28-11-19