Fietsverlichtingsactie trapt af in Emmen


Scholieren die op donderdagochtend 17 oktober in Emmen naar school fietsten werden flink verrast door de brandweer, politie, ambulance en vrijwilligers van ANWB en Veilig Verkeer Nederland. De partijen controleerden de fietsverlichting van scholieren en kregen daarbij hulp van gedeputeerde Cees Bijl en wethouder René van der Weide van de gemeente Emmen.

Fietsverlichting

Fietsers die hun fietsverlichting op orde hadden werden beloond; ze kregen een kaartje met daarop een unieke code. Deze code kunnen ze tot 31 januari invullen op www.lichtaanengaan.nl. Door de code in te vullen maken de scholieren kans op  mooie prijzen zoals een fiets ter waarde van €1.000,-! Wie zijn fietsverlichting niet op orde had, werd verzocht dit zo snel mogelijk te repareren.
Scherper toezicht en bewustwording rondom veilige fietsverlichting is hard nodig. Samen met de partners willen de partijen de fietser er aan herinneren dat fietslicht aanzetten belangrijk is.

‘Licht aan en gaan’

De hulpverleners stonden vanochtend ook op ruim vijfentwintig andere locaties in Drenthe. De bestuurlijke betrokkenheid is groot. Zo stond wethouder Huizing op station Coevorden, sloten wethouder Vlieg en wethouder Doeven aan op drukke fietspaden in hun gemeenten en stond wethouder Wekema in Peize fietsers te controleren.

De acties zijn in het kader van de Drentse fietsverlichtingscampagne ‘Licht aan en gaan’ georganiseerd. De campagne ging al in september van start, zodat fietsers voldoende tijd hadden om te zorgen voor veilige fietsverlichting.