“In Drenthe doen we dingen samen!”

Het Koningspaar bezoekt woensdag 18 september Drenthe in het kader van een streekbezoek. Ze spreken met verschillende Drenten over bijzondere projecten en bedrijven. Wij stellen hen graag aan je voor. Vandaag deel 1: Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning.

Wie bent u?

“Ik ben Jetta Klijnsma. Sinds december 2017 ben ik Commissaris van de Koning in onze prachtige provincie.”

Wat houdt uw rol tijdens (de voorbereidingen van) het streekbezoek in?

“Mijn rol is om onze Koning en Koningin welkom te heten, natuurlijk samen met de burgemeesters van de vier gemeenten. Ik mag de Koning en Koningin begeleiden op de diverse locaties die tijdens het streekbezoek worden bezocht.”

Wat vindt u van de komst van de Koning en Koningin?

“Het is natuurlijk een feest dat het koninklijk paar naar Drenthe komt. Het geeft ons de mogelijkheid om te laten zien hoe we hier als Drenten werken, wonen en leven met elkaar. We laten zien dat we dingen graag samen aanpakken, zowel de leuke als de minder leuke dingen.”

Hoe heeft u zich voorbereid op het streekbezoek?

“De voorbereiding voor het streekbezoek doe ik natuurlijk niet alleen. Ik heb een team van mensen om me heen dat ontzettend hard heeft gewerkt aan dit bezoek. Daarnaast heb ik natuurlijk regelmatig overleg gehad met de burgemeesters van Hoogeveen, Westerveld, De Wolden en Meppel. Samen hebben we gekeken naar de talrijke initiatieven en ondernemingen die er zijn en daar hebben we een keus uit gemaakt. De voorbereidingen hebben ongeveer een half jaar geduurd.”

Wat wilt u het Koningspaar meegeven?

“In Drenthe is het goed toeven. Niet alleen omdat we hier mooie bedrijvigheid hebben en kunnen genieten van rust, ruimte en prachtige natuur, maar vooral dankzij de Drenten zélf. We helpen elkaar hier en daar ben ik enorm blij mee.”