Schik bij Skik op vakantiepark in Assen


Witterzomer realiseert indoorattractie met bijdrage uit subsidieregeling Vrijetijdseconomie

Sinds 1 september is de indoor-speeltuin en bowlingbaan Skik op vakantiepark Witterzomer open voor iedereen. De indoorattractie, die het park realiseerde met een bijdrage uit de subsidieregeling Vrijetijdseconomie, was in het hoogseizoen alleen toegankelijk voor gasten van het park. “Hartstikke mooi dat alle kinderen nu veel schik kunnen hebben bij Skik. Daarmee is er ook een nieuwe overdekte  attractie voor inwoners  van Drenthe”, aldus gedeputeerde Henk Brink. “We willen niet alleen subsidie verstrekken voor nieuw vermaak voor toeristen die onze provincie bezoeken, maar zeker ook voor onze inwoners”

De indoor speeltuin is speciaal voor Vakantiepark Witterzomer ontworpen en zie je nergens anders terug. Eigenaar Hilde Zingstra: “De speeltuin in verdeeld in leeftijdzones. Blikvangers voor de oudere kinderen zijn de natuurgetrouwe klimrots en het grote speelnet op vier meter boven de grond. Kleinere kinderen kunnen zich verliezen in het spelen in de ‘keuken’, ‘winkel’ en ‘receptie’ of het eindeloos bouwen in de soft-play bouwhoek”. Naast de speeltuin zijn ook vier bowlingbanen en een restaurant onderdeel van Skik.

Subsidieregeling Vrijetijdseconomie 2019

De regeling Vrijetijdseconomie 2019 staat nog steeds open. Recreatieondernemers met vernieuwende en onderscheidende ideeën voor toeristen en dagjesmensen die naar Drenthe komen, kunnen een beroep doen op de regeling. Ondernemers kunnen een bijdrage krijgen van 30% als de totale projectkosten tussen de €50.000 en €80.000 bedragen en van 40% bij totale projectkosten van meer dan €80.000 met een maximum van €75.000. De subsidie kan nog de resterende maanden van 2019 worden aangevraagd.