Afsluiting N372 ter hoogte van Peizermade

Van maandag 2 september tot en met vrijdag 20 september voert de provincie Drenthe werkzaamheden uit aan een gedeelte van de provinciale weg N372 ter hoogte van Peizermade. Daarvoor wordt de weg en de busbaan tussen km 0.400 en km 1.400 afgesloten voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de deklaag en reparatie van de betonnen middengeleiders.

Gedurende de werkzaamheden worden omleidingsroutes voor het doorgaande verkeer met borden aangegeven. Het (brom)fietsverkeer kan in principe gebruik blijven maken van de bestaande fietspaden.

Aanwonenden hebben ontheffing gekregen om, onder voorwaarden, gebruik te mogen maken van het naastgelegen fietspad.

Openbaar vervoer

De lijnbussen van Qbuzz rijden gedeeltelijk een andere route. Lijn 86 rijdt een aangepaste route en komt niet over Peize. Lijn 4 rijdt de gewone dienstregeling over een tijdelijke busbaan, maar de vertrektijden kunnen wijzigen. Houd daarom de mededelingen op de bushaltes in de gaten. Voor verdere informatie kunt u kijken op Qbuzz.nl.