Wandelen naar de ‘top’ van Drenthe

Start aanleg nieuwe wandelpaden op de VAM-berg

Wandelaars kunnen nog deze zomer via nieuwe wandelpaden naar de ‘top’ van Drenthe wandelen. Deze week start aannemer Avitec, in opdracht van provincie Drenthe, met de aanleg van de wandelpaden op de VAM-berg. In totaal komt er 1,4 kilometer aan wandelpaden bij. De bestaande schelpenpaden rond de berg worden opgeknapt. “De VAM-berg is met de aanleg van deze wandelpaden naast een uniek fietswalhalla, straks ook een mooi gebied voor wandelaars. De routes worden zo aangelegd, dat ze voor iedereen toegankelijk zijn. Op de top wordt iedereen beloond met het prachtige uitzicht over onze provincie”, aldus gedeputeerde Henk Brink.

Mountainbikeparcours

Met de aanleg van de wandelpaden start ook de uitbreiding van het mountainbikeparcours op de helling. Hiermee krijgen mountainbikers hun eigen beklimming. Er komen drie nieuwe routes met op een aantal plekken zogeheten Enduro tracks. Dit zijn tracks met een extra moeilijkheidsgraad. Dit wordt duidelijk aangegeven met borden. Ook komt er een bikepark, voor kinderen tot 12 jaar, tussen de waterbrug en de noordelijke opgang. In het bikepark wordt een zogeheten pumptrackbaan aangelegd voor kinderen, zodat zij spelenderwijs kennis kunnen maken met mountainbiken. Ouders kunnen de verrichtingen van hun kroost aanschouwen vanaf een speciaal ingerichte zithoek. Het mountainbikeparcours op de hellingen en het bikepark zijn naar verwachting klaar in het najaar van 2019.