Provincie mag gelijkvloerse aansluiting Odoorn-Noord opheffen

De Raad van State heeft de bezwaren tegen het bestemmingsplan van de gemeente Borger-Odoorn voor de aanpak van de gelijkvloerse aansluiting N34 Odoorn-Noord ongegrond verklaard. Daarmee is er goedkeuring voor de uitvoering van het plan van de provincie Drenthe om deze gelijkvloerse aansluiting op te heffen. Het verkeer dat nu gebruikmaakt van de aansluiting Odoorn-Noord zal via de huidige parallelweg, die wordt verbreed, naar de ongelijkvloerse aansluiting bij Exloo worden geleid. Daarnaast wordt een vrijliggend fietspad aangelegd. Daarmee wordt een veilige fietsroute Borger-Emmen voltooid.

Gedeputeerde Henk Brink: ‘Ik ben blij met deze uitspraak. Dit betekent dat we weer een stap verder zijn met onze aanpak van de N34. Zoals het er nu uitziet kunnen we eind van dit jaar gaan aanbesteden en in 2020 beginnen met de werkzaamheden.’

Link naar de uitspraak van de Raad van State:https://www.raadvanstate.nl/uitspraken/@114253/201801044-1-r3/#highlight=borger