De Triangel winnaar Kindermenu 2.0

Leerlingen van CBS de Triangel uit Emmer-Compascuum kregen vandaag een kookworkshop bij Parc Sandur onder begeleiding van chefkok Rob Pijpstra. De workshop is onderdeel van de kookwedstrijd Kindermenu 2.0. De leerlingen uit groep 3 en 4 kwamen met hun recept 'Gezonde wokgroenten' als winnaar uit de bus. Kindermenu 2.0 is een initiatief van provincie Drenthe, Jong Leren Eten en Drenthe Gezond.

15f48a6c-57a6-4e47-9201-50298406f0b5

Producten uit de regio

Chefkok Rob Pijpstra over het winnende gerecht van de Triangel: Het wokken zorgt voor een mooie smaak aan de groenten en de puree is lekker aards en smeuïg in de mond. De zuren van de tomatensaus passen perfect bij de wok groenten. De kipfilet zorgt samen met de groene doperwten voor een genoeg aan eiwit. Kortom; creatief en veelzijdig.

Alle producten kan ik in de regio halen bij de boer en het is vooral gezond. Het menu is duidelijk en werkbaar."

Ook wethouder Robert Kleine stroopte vandaag de mouwen op en ging samen met de leerlingen aan de slag om de gezonde wokgroenten te bereiden. "Een initiatief als Kindermenu 2.0 draagt op een creatieve wijze bij aan bewustwording over gezond voedsel en de herkomst daarvan, aldus Robert Kleine.

61eca356-66ad-478a-8b5b-c0899f760f58

Spelenderwijs

Ook in andere Drentse gemeenten krijgen alle winnende deelnemers binnenkort een workshop onder begeleiding van een chefkok. Uiteindelijk worden alle winnende recepten gebundeld in een inspirerend kookboek. Gedeputeerde Henk Jumelet  benadrukt dat het Kindermenu 2.0 vooral bedoeld is om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met eerlijk en lekker voedsel uit de regio. "Rechtstreeks van boer naar bord. Uniek in deze samenwerking is dat ook de horeca zich hier voor inzet en dat de gerechten straks terug te vinden zijn op de kaart bij Drentse restaurants", aldus Henk Jumelet.

5e65d433-b861-4fd5-8855-795980107418

Over het Kindermenu

Meer lezen over het Kindermenu 2.0? Lees hier het artikel: "Samen aan de slag voor gezonder uit eten".